Истински ли са "бабините" зеленчуци и млечни продукти на пазарите

0
Недобросъвестни търговци, които купуват от борсата салати, месни и млечни продукти и ги продават като отгледани в градината на баба или във фермата, но на много по-високи цени
Недобросъвестни търговци, които купуват от борсата салати, месни и млечни продукти и ги продават като отгледани в градината на баба или във фермата, но на много по-високи цени Видео: NOVA

Зеленчуци от борсата се предлагат като „салатата на баба”

Зеленчуци от борсата се предлагат като „салатата на баба”. За това предупредиха земеделци, които отглеждат чисти продукти на нивата. За да привличат потребителите фалшивите фермери препродават продукти и спекулират с етикетите „от село”, „директно от градината” и „от баба и дядо”. Чисти ли са чистите продукти на трапезата ни - проверка на Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.

Търсенето на домашни млечни и месни продукти става все по-голямо, а салатите директно от градината на баба и дядо все по-желани за трапезата. Тези, които произвеждат такива продукти, например, са крайно недостатъчно, предупреждават истинските чисти земеделци.

От това обаче се възползват недобросъвестни търговци, които купуват от борсата салати, месни и млечни продукти и ги продават като отгледани в градината на баба или във фермата, но на много по-високи цени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари