Български лекар стана герой

0
Милена Минова спаси американец по време на полет над океана
Милена Минова спаси американец по време на полет над океана

Бургаският анестезиолог д-р Милена Минева става герой по време на 9-часов презокеански полет от Амстердам до Ню Йорк.

Тя буквално спасява живота на агонизиращ в самолета 45-годишен американец, който получил непоносими болки заради хронично заболяване.

Историята разказа нейна приятелка, която е пътувала в самолета заедно с Милена и е станала свидетел на сцената, съобщава Флагман.

Милена приготвя обезболяващи лекарства с помощта на аптечката на борда и ги дава на агонизиращия пътник, разказа нейната приятелка. Мъжът от самото начало получил много силни болки в гърба, пил своите лекарства, които обаче не му помогнали. Тогава се наложила намесата на специалист.

„Човекът вземаше много силни лекарства и заради промененото налягане, по време на полета имаше изключително силни болки. Дори можеше да се наложи самолетът да кацне принудително заради него, но нямаше къде, тъй като летяхме над океана”, разказва свидетелката.

От медикаментите, с които са разполагали на борда, д-р Минева прави такъв, който почти веднага облекчава болките на пътника, а от самолетната компания й изпращат благодарствено писмо за проявения героизъм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари