Български художник рисува по голото тяло на атлетка

0
Присъстващите ръкопляскаха на  трикратната европейска шампионка по лека атлетика за мастери
Присъстващите ръкопляскаха на трикратната европейска шампионка по лека атлетика за мастери Видео: Magi Gigova/Епицентър.бг

Точно три часа и 10 минути отне на художника Иван Яхнаджиев да изрисува голото тяло на Мерлин Анаудова за новата си изложба "Жени и магарета", която бе открита на 9 декември в галерията към зала "България".

Присъстващите ръкопляскаха на  трикратната европейска шампионка по лека атлетика за мастери за изваяната й фигура и смелостта й да стои с часове на студа в името на изкуството. Но куражът й далеч надхвърли стоицизма - за да е в тон с дървената скулптура на магаре, нейният фризьор бе вплел 30-сантиметрови съчки в котите й, предадоха от Епицентър.бг

"Жените и магаретата са инатливи, носят на товар и на бой", пошегува се легендарният радиоглас Божана Димитрова, водеща на "Разговор с вас" в продължение на близо 4 десетилетия.

Изказването й се приближи до идеята, накарала неподражаемият художник да събере жените и магаретата н една експозиция.

Докато Яхнаджиев и галеристката Цена Бояджиева (внучка на художника-класик Златю Бояджиев) поставяха последните мазки върху бодиарта на Мерлин, край картините прозвуча танго.

Най-известният изпълнител на бандонеон (аржентински вид акордеон, специално за танго) Матиас Гонзалес и цигуларя Иван Пенчев приканиха слушателите на своя концерт в зала „България“ с едно "мострено" изпълнение.

Точно в този момент по стълбите слезе Мерлин с нова творба. Не върху тялото, а върху главата си.Специално за музикалното пиршество тя бе вградила в прическата си истинска цигулка.

В този екстравагантен вид Арно се качи на сцената, за да участва като муза в концерта, а художникът Иван Яхнаджиев свали работния гащеризон се присъедини към меломаните в залата.

Източник: Епицентър.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари