Десо Замора открива самостоятелна изложба в Русе

1

Експозицията, чието официално откриване е довечера от 18.00 ч. в Русенската художествена галерия, намираща се на ул. „Борисова“ 39, се състои от 22 платна

„Убеден съм, че настоящата Ви експозиция ще представи поредица от щрихи, които ще накарат всеки един от нас за пореден път да преоткрие смисъла на живота и изкуството! Вярвам, че жителите и гостите на Русе ще имат възможността да се потопят чрез картините Ви в колоритния и артистичен дух на живописта!“, това се казва във връчения поздравителен адрес от името на областния управител Галин Григоров на художника Десислав Михайлов, по-известен като Десо Замора, по случай отриването на настоящата му изложба.

Експозицията, чието официално откриване е довечера от 18.00 ч. в Русенската художествена галерия, намираща се на ул. „Борисова“ 39, се състои от 22 платна. Жителите и гостите на крайдунавския град ще имат възможност да се запознаят отблизо с произведенията на Десо Замора до 25-ти този месец. Преобладаващата част от картините, включени в изложбата, са портрети и пейзажи.

По повод на изложбата на художника е издаден нов каталог с негови произведения от Сдружение „Ретро Арт“ – Русе.

Потънал в екзистенциални размисли Десислав Михайлов очаква своите първи гости на чаша вино и споделя, че най-голямата му мечта е да даде на хората красота, така че те наистина да усетят по свой си начин изкуството. Иначе желанията му по нищо не се разграничават от тези на всеки един обикновен човек – нужда от верни приятели, с които да споделя както доброто, така и лошото.

Много от картините представляват алегория на заобикалящото ни ежедневие, а самият прякор – Замора – сам си го е измислил, защото го е вдъхновила история на герой със същото име, който винаги побеждавал злото.

Плановете на художника включват още провеждане на следваща изложба в един от двата най-големи града в страната – София или Пловдив.

Далеч не на последно място трябва да бъде отбелязано, че освен сюрреалист Десислав Михайлов е и писател. Най-много обича да пише в мерена реч. Едната от книгите му е озаглавена „Рокендрол Конкистадор“. И така от днес до идния вторник всеки може отблизо да опознае многозначния свят, в който живее Десо Замора. Макар и на пръв поглед леко странен и силно емоционален, то той не би трябвало да бъде изненада за всеки, копнеещ по свободата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари