Българката, приела доброволно исляма: Няма място в рая за камикадзета!

1
"Ислямска държава" вреди много повече на самите мюсюлмани, отколкото на другите хора, казва Иршад
"Ислямска държава" вреди много повече на самите мюсюлмани, отколкото на другите хора, казва Иршад

Милена-Иршад, която стана първата българка приела исляма по лично убеждение през 2008 година, коментира пред камерите на Нова телевизия атентатите в Париж и схващанията на терористите,че като убият неверниците ще отидат в рая.

Тя се включи чрез Скайп връзка от Швеция, където живее със съпруга си палестинец.

"Потресена съм - и то не само от кланетата в Париж, но и от свалянето на руския самолет над Египет. Тези хора, терористите, твърдят,че изповядват моята религия - исляма. Аз се чудех как ще погледна хората на улицата след новините за кървавите атентати на джихадистите. Защото с тези показни акции "Ислямска държава" вреди много повече на самите мюсюлмани, отколкото на останалите хора", сподели Иршад.

Тя допълни, че деня след касапницата в Париж говорила с баща си и му казала,че и е много тежко от това, което мюсюлмани са извършили. "Ще издържиш. Тежко е, но сама направи този избор", отвърнал таткото.

Иршад смята,че няма цел в света - независимо дали си християнин или мюсюлманин, която да оправдае това, да отнемеш живота на други невинни хора. Камо ли пък има оправдание и място в рая за такова нещо като самовзривяване на камикадзетата от "Ислямска държава".

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари