Българка в Израел: Близо 30 души чакаме евакуация на летището в Тел Авив

0
На аерогарата няма представител на посолството ни, посочва Ирена Емилова
На аерогарата няма представител на посолството ни, посочва Ирена Емилова Видео: NOVA

На аерогарата няма представител на посолството ни, посочва Ирена Емилова

Ситуацията в Израел остава много тревожна. Наши сънародници продължават опитите си да избягат от горещата зона на конфликта. Все повече полети се отменят, а чакащите евакуация се увеличават. Ирена Емилова живее от 20 години в Израел и е сред група наши сънародници, които искат да се приберат в България, но нямат възможност да го направят сами.

„Има група от 30 души, която чака полет на летище „Бен Гурион” в Тел Авив. Общо сме 130 души. Останалите очакват да им се обадим, за да дойдат. Записани сме в посолството. Пуснаха един списък преди два дни и казаха, че ще ни се обадят. В сряда излетяха два полета, но никой не се свърза с нас. Единият полет е бил с много малко пътници на него, а на втория - някакъв чартър, са допълнили някакви български пътници на него”. Това заяви Ирена Емилова.

По думите ѝ хората нямали информация. „Говорихме с посолството. Но те казаха, че нямат информация за никакъв полет, който трябва да излети. Но ние чухме, че ще има такъв и затова дойдохме на летището, за да чакаме”, посочи тя, цитирана от NOVA.

Ирена Емилова подчерта, че само първият полет, излетял от Израел към България, е бил с туристи. „Тук останахме само хора с двойно гражданство”, категорична е сънародничката ни.

В момента на летището в Тел Авив има и деца, включително бебе. „На летище „Бен Гурион” има представители на всякакви посолства, но български представител няма”, заяви Ирена. И допълни, че се очаква след 24 часа аерогарата да бъде затворена за пет дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    ???????????????
    Защо всичко "българи" пребиваващи в израел са грозни, антипатични, арогантни, самовлюбнеи и неприятни? Май не е случайно?
  • 5
    4
    Аре стига!
    Арменци, евреи,турци все един дол дренки сте. Двойно, тройно, осморно гражданство. Аре стига! Избираш си родина и точка.
  • 4
    3
    варненец
    от посолството ви казват , че няма полет , но вие сте ЧУЛИ , че има и отивате да киснете на летището...ганьо ...ганьо...кой ти е виновен ?
  • 10
    2
    Точен
    За двайсет години дава пъти сети ли се за България и как хората си останаха тук работят и плащат данъци сега искате на наш гръб да ви пренесат .
  • 7
    1
    Ама
    Кво търсиш там що ни си стоя в България има липса на работна ръка и тук . Както си отишла така се върни като закъсате тогава се сещате че има и държава България .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари