България вече не е остров на спокойствието!

0
Тук също може да има атентат
Тук също може да има атентат Снимка: БГНЕС

"Ние сме част от ЕС и НАТО. Незабавно бе свикан национален щаб с всички представители на службите, които имат общо с тероризма."

Toва заяви за Нова телевизия главен комисар Младен Маринов.

"На база на докладите се направи оценка дали има опасност за страната от терористичен акт. След атентата в Бургас средата за сигурност е променена и стана ясно, че България не е остров на спокойствието и тук може да се случат атентати. Щабът реши, че нивото на заплаха остава най–ниското – трета степен. Като за службите за сигурност е въведен код жълто, т.е. постоянна готовност за действие", каза той.

"Засилваме полицейското присъствие, повишаваме бдителността, започваме повишен контрол на аерогари, метростанции. Няма възможност навсякъде да се сложат такива рамки, но на практика не е необходимо. За жалост, като става дума за атентат със самоубиец, много трудно може да се противодейства", добави Младенов.

Запитан колко души работят в Специализирания отряд за борба с тероризма, той отвърна: "Няколко, може да е 100, може и да е 200. Не мога да ви дам такава информация. Но имаме готовност да действаме, нямаме затруднения при подготовката и има достатъчно обучени хора, които да действат при необходимост".

На въпрос колко пари взима един полицай и дали наистина сервитьорът у нас взима двойно повече от лекарите и униформените, Маринов отговори: "Прагът, с който започва, е 700 лева. Един полицай със среден стаж взима 1000 лева. Такива са условията, при които работим. Естествено, прави се всичко възможно за увеличаване на възнагражденията, но всичко е свързано с бюджета. Сервитьорът е на частна практика и собственикът на ресторанта решава колко да му даде".

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари