България срази Иран в Лигата на нациите

1
Убедително 3:0 в "Арена Армеец" и много настроение в играта на нашите волейболисти
Убедително 3:0 в "Арена Армеец" и много настроение в играта на нашите волейболисти Снимка: FIVB

Убедително 3:0 в "Арена Армеец" и много настроение в играта на нашите волейболисти

България надигра категорично Иран с 3:0 гейма в домашния турнир от втората седмица на Лигата на нациите, който се провежда в зала „Арена Армеец“.

Възпитаниците на Николай Желязков се наложиха с 3:0 гейма (25:19, 25:23, 26:24) за около час и половина игра. Пред верните си фенове в столицата „лъвовете“ играха вдъхновено и напълно заслужиха първия си успех в тазгодишното издание на надпреварата, след като започнаха с четири последователни поражения, информира БГНЕС.

Първият гейм отиде на нашата сметка след по-добра игра, като тимът ни стартира по-уверено, а в средата на частта се откъсна и не погледна повече назад. Във втория иранците поизравниха играта и водеха с 23:20, преди „трикольорите“ да влязат в изключителна серия от пет последователни точки и да се доближат на гейм от победата.

Алекс Николов (л) записа 20 успешни атаки.

Българите имаха аванс от 20:16 в третия гейм, но Иран показа дух и възстанови паритета. След това нашите имаха три поредни мачбола при 24:21, но отново изпуснаха да се поздравят с успеха, като изравнителната точка за 24:24 бе драматична и изискваше повторение, след като топката се отклони от рамото на Мартин Атанасов и излезе в блок аут. Все пак, „лъвовете“ взеха следващите две точки, а с това и победата – тяхна първа в турнира.

България бе по-добра в атака, при блокадите и на сервис от иранците. Нашите завършиха с пет успешни нападения повече, три успешни блокади предимство и 6-1 при асовете от начален удар. Най-резултатен за успеха бе Александър Николов с 20 точки (20 от атака). Мартин Атанасов добави 14, включително четири аса, а Светослав Гоцев се отчете с десет, при цели шест блокади. За съперника Амин Есмаеилнеджад бе над всички с 15 пункта, а Мортеза Шарифи бе другият играч на азиатците с двуцифрен точков актив – 11.

За играчите на Желязков предстои среща с Австралия на 24 юни отново в „Арена Армеец“ в столицата. През уикенда тимът ни се изправя последователно срещу САЩ и действащия шампион Бразилия съответно в събота и неделя. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари