България преведе първата вноска за вторите осем изтребителя F-16

0
Това потвърдиха от Министерството на отбраната
Това потвърдиха от Министерството на отбраната Снимка: Локхийд Мартин

Това потвърдиха от Министерството на отбраната

България е превела първата вноска за вторите осем изтребителя F-16.

Това потвърдиха от Министерството на отбраната (МО), предаде БТА. Днес беше крайният срок за първото плащане, определено от американска страна.

Миналата седмица служебният кабинет прие постановление, с което се одобряват допълнителни разходи по бюджета на МО за тази година в размер на 31 110 457 лв. за заплащане на първата вноска за придобиване на осем нови самолета F-16С/D Block 70, боеприпаси, средства за обучение, средства за поддръжка, резервни части, първоначална поддръжка и обучение за Българските военновъздушни сили, както и за придобиване на многофункционална система за разпределение на информация - съвместна тактическа радиосистема и свързана с нея поддръжка и оборудване.

На 25 ноември със 151 гласа "за", 42 - "против" и осем "въздържал се" парламентът одобри придобиването на вторите осем самолета. В началото на декември стана известно, че е започнало сглобяването на първия български изтребител F-16.

В понеделник президентът Румен Радев проведе среща с представители на американската компания „Локхийд Мартин“, производител на изтребителите F-16. Държавният глава изрази очакване започналото производство и доставката на изтребителите F-16 да бъдат реализирани в срок, за да може страната ни да съхранява и развива собствени способности за охраната на въздушното ни пространство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    ...
    Вторите осем? Аааа! Понеже сме толкова доволни, как първите осем пазят небето ни, че решихме да поръчаме още. И разбира се да ги предплатим, че да е сигурно, че ще ни изпълнят поръчката (с приоритет). Олигофренска държава!
  • 3
    6
    Гост
    Още ли има наивници, на които не им е ясно, че тази "сделка" само прикрива рекета, наложен ни от ФАШ? Колко Грипена щяхме да купим за тия пари? А в сумата дори не влизат разходите по преправяне на летищата ни, понеже тези щайги трудно си вдигат гъза от земята и им трябват по-дълги писти.
  • 0
    5
    Къде му е перката отпред
    Друго важно нещо с какви двигатели е оборудван , с бензинов или дизел ? Ако това е секретна информация отговорете по заобиколен начин.
  • 0
    4
    Ама същински МиГ-29
    колко умело са го прекопирали американците ! Да , ама как ще направят електрониката му ?
  • 3
    3
    сащ са сатанисти
    Времето е подходящо за изгонване на всеки сащнически посланик и персонала им от България! Време е България да вземе суверенитета си от Козяк! Атлантиците водят със себе си Содом и Гомор, но носят и тотално опустошешение на всичко българско и родно! Атлантиците и партиите им имат и друга цел - тотална подмяна на християнството с лъгъбътъ извращенията на сащ! Атлантиците в България не са българи, а са антибългари! Българското общество трябва да покаже, че иска суверенитета в свои ръце, но преди това е нужна малка крачка - изгонване на всеки сащнически посланик, късане на дипломацията със сащ за неопределено време! Атлантиците (антибътлгари и русофоби) тласнаха България като плацдарм на военни действия, вместо да сме миротворци, тези атлантици разпространиха по света, че България дава оръжия с цел "прекратяване" на специалната военна операция! Българското общество единно трябва да ОТХВЪРЛИ ЕВРОТО ЗАВИНАГИ! Не ни трябва шенген, дори Андрей Райчев многократно обясни, че не ни трябва този шенген! Щом някой или някои се определят за "евроатлантици" или "атлантици", или ориентацията им е такава - това са чужденци в България! Те се определят с ориентация, която не е българска, но не се определят за българи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари