Локхийд Мартин: Започнахме сглобяването на първия F-16 за България

0
Всички български изтребители ще бъдат произведени в завода в Грийнвил, Южна Каролина, допълват от компанията
Всички български изтребители ще бъдат произведени в завода в Грийнвил, Южна Каролина, допълват от компанията Снимка: TAMI CHAPPELL/ REUTERS

Всички български изтребители ще бъдат произведени в завода в Грийнвил, Южна Каролина, допълват от компанията

Започна сглобяването на първия български изтребител F-16, съобщават от компанията производител "Локхийд Мартин" в изявление до медиите.

"България ще получи доказано най-съвременна система, която ще осигури десетилетия на съвместимост с НАТО", заявяват от компанията, предаде БТА.

Миналата седмица парламентът одобри придобиването на още осем нови изтребителя F-16С/D Block 70 и оборудване за тях. Решението беше взето със 151 гласа "за", 42 - "против" и осем "въздържал се"

Всички български изтребители ще бъдат произведени в завода в Грийнвил, Южна Каролина, допълват от "Локхийд Мартин". В завода едновременно се сглобяват изтребители за Бахрейн, Словакия и България, като първият тестов полет на изтребител F-16 ще бъде в началото на 2023 г., се казва още в съобщението на компанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Русенец
    Мисирлюци, на снимката е Ф35. А докато нашите Ф16 станат готови, дали има някаква вероятност янките да ни поискат тлъсто доплащане, че цените на материалите и труда вече не са такива, каквито бяха при подписването на договора, преди няколко години? Дали изобщо ще се ползват пилотирани самолети, до тогава? А, запитвал ли се е някой, къде отиват нашите милиарди, които даваме за тия фърчила? Аз знам на кого САЩ дават пари за още и още оръжия.
  • 2
    1
    виж ти
    започнали викат?!? че нали официално обявиха преди дни, че са произвели първия и го подготвят края на годината за тестове, след това догодина почват производство на до 2 самолета на месец, като бахрейн и словакия са преди нас едните имат 16 бр. другите 14, общо 30, което ще рече, че година и три месеца ще се произвеждат те. нашите започват най-рано второто тримесечие на 2024-та! аман от евроатлантически лъжи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари