България посреща Евроволей `23 в недовършената зала "Арена Бургас"

0
И към днешна дата все още няма насрочено официално откриване на залата, която продължава да очаква своя Акт 16
И към днешна дата все още няма насрочено официално откриване на залата, която продължава да очаква своя Акт 16

Страната ни ще бъде съдомакин на шампионата на Стария континент с още три държави, съобщи президентът на федерацията

През 2023 г. за четвърти път в историята България ще бъде домакин на европейското първенство по волейбол за мъже. За втори пореден път страната ни ще бъде съорганизатор, след като през 2015 г. домакинства заедно с Италия. Преди това най-големият континентален форум се проведе изцяло у нас през 1950 г. в София и през 1981 г. в Пазарджик, Бургас и Варна.

Съдомакини на Евроволей `23 ще бъдат Италия, България, Северна Македония и Украйна, съобщи президентът на родната федерация (БФВ) Любомир Ганев.

"Вече подписахме договор с европейската конфедерация по волейбол и Бургас и Варна ще са нашите градове домакини", разкри той пред Нова телевизия.

От изказването му стана ясно, че двете зали, които страната ни е заявила за мачове у нас, са "Конгресна" в Двореца на културата и спорта в Морската столица и все още неоткритата "Арена Бургас". Строителството на втората започна през вече далечната 2014 г., но така и все още не е завършено, въпреки че две правителства на ГЕРБ похарчиха над 74 млн. лв. от бюджета (двойно повече от първоначално обявената стойност на проекта) през стопанисващото обекта държавно дружество "Академика 2011" ЕАД, отбелязва вестник СЕГА.

И към днешна дата все още няма насрочено официално откриване на залата, която продължава да очаква своя Акт 16. По принцип многофункционалното съоръжение трябва да е с капацитет от 7200 седящи места.

Според настоящия план на БФВ в "Арена Бургас" ще се проведат само мачове от груповата фаза на Евроволей `23, докато във Варна ще се играят също 1/8-финали и 1/4-финали. Финалната четворка ще се състои изцяло в Италия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари