България победи Италия с 5:0 на международен футболен турнир

0
Български политици триумфираха на Международния парламентарен футболен турнир в Румъния
Български политици триумфираха на Международния парламентарен футболен турнир в Румъния Снимка: БТА / Мартина Ганчева

Български политици триумфираха на Международния парламентарен футболен турнир в Румъния

България победи Италия с 5:0 в мач от Международния парламентарен футболен турнир, който се проведе в Румъния. Още в началото на надпреварата Николай Алгафари (ГЕРБ), носещ емблематичния номер 11 за ляво крило, отбеляза гол в противниковата врата. Седем минути по-късно се разписа и капитанът на отбора Красимир Вълчев (ГЕРБ).

Последва здрава битка и интензивни сблъсъци в центъра на игрището и в третината, по-близка до вратата на противника. Последва трети гол на Красимир Вълчев. След него за България се разписа и бившият шампион по борба Даниел Александров (ГЕРБ). В изблик на радост и пред любопитните погледи на публиката и фотографите той направи предно салто.

Второто полувреме започна с неприятен инцидент. Депутатът Гюнер Ахмед от ДПС се контузи и беше изведен от екип на Спешната помощ (СМУРД). Народният представител е със скъсан ахилес и утре му предстои операция в Букурещ, съобщи БТА.

Напрежението на терена ескалира, когато съдията вдигна жълт картон за Румен Александров от българите (с номер 27) заради спречкване с играч от противниковия отбор. Конфликтът бързо беше потушен с прегръдка и ръкостискане, както подобава на съседско дерби между политици.

Две минути преди края на срещата Красимир Вълчев отбеляза още един гол и оформи крайното 5:0 за България.

Посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков беше неотлъчно с момчетата, за да ги подкрепя морално. Не липсваше и българска агитка на трибуната. Валентин Милушев беше най-възратният играч в отбора ни - на 57 години, а Васил Русанов най-младият - на 28.

Днешният, трети ден от турнира продължи с мач между Румъния и Турция, който завърши с равен резултат. В редиците на румънския отбор беше депутатът на българското малцинство в румънския парламент Георги Наков. Страната-домакин стана шампион в състезанието с над 20-годишна традиция.

На второ място в крайното класиране се нареди Турция, следвана от България (трето място) и Италия (четвърто място). Всеки отбор получи по една купа и медали, връчени лично от председателя на Камарата на депутатите(долната камара) в румънския парламент Алфред Симонис.

Специални награди имаше и за тримата съдии. На финала всички отбори си направиха обща снимка за спомен. Румъния беше домакин на турнира за трети път. През годините той се е провеждал и в Турция, Русия и Унгария.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари