България отпушва износ на оръжие за 1 милиард лева

0
Натрупани са между 230 и 240 преписки на стойност 1 млрд. лева
Натрупани са между 230 и 240 преписки на стойност 1 млрд. лева Снимка: БГНЕС

Икономическото министерство ще отпуши износа на оръжие за 1 млрд. лева

Това съобщи ресорният служебен министър Никола Стоянов на пресконференция, предаде БНТ

По думите му в момента оръжейният бранш е "на колене" заради забавяне на одобренията за експорт. Предходният министър Корнелия Нинова не е свиквала комисия, която да одобри отговарящите на условията искания за експорт.

"Това е заложена бомба, но аз ще изпълня задълженията си. Ще свикам комисия и всички търговци, които отговарят на условията ще бъдат допуснати да осъществят дейността си. Натрупани са между 230 и 240 преписки на стойност 1 млрд. лева," обясни Стоянов.

Той допълни, че не може да оспори твърденията на бившия изпълнителен директор на държавния оръжеен търговец "Кинтекс" Александър Михайлов, че България е изнесла над 4000 тона оръжие за Украйна през Полша.

"Не съм проверявал информацията. Предполагам, че колегата не би се позовал на грешни данни. Със сегашния износ ще се увеличат количествата, и това благодарение на Нинова, на нея ѝ ги бройте", каза служебният икономически министър.

Стоянов обяви, че не иска реваншизъм спрямо Корнелия Нинова и хората, които работят и си вършат работата и са назначени по нейно време, ще запазят постовете си. Той обаче планира да назначи още трима души в борда на Държавната консолидационна компания, така че да станат общо 7.

"За последните седем месеца от министерството са уволнени 72 души. Назначени на тяхно място са хора без конкурс, не мисля, че това е редно. Обявявани са конкурси за определени длъжности в последния момент. Смятам да променя правилника за прилагане на закона и да въведа минимално изискване за срок на конкурсите", каза Стоянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Майка ви да еба, копелдаци!
    Подклаждаме войната в уСрайна. На страната на шибаните американци сме. А искаме газ на ниски цени от Русия. Е, ще ядем уя! А онова лайно, Кирил пУтков, ще си дигне дърмите и ще избяга в Канада, при тъща си...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари