България катастрофира като гост на Франция

0
Българският национален отбор по футбол отстъпи с 1:4 на финалиста от Европейското първенство Франция като гост
Българският национален отбор по футбол отстъпи с 1:4 на финалиста от Европейското първенство Франция като гост Снимка: Gettyimages

Българският национален отбор по футбол отстъпи с 1:4 на финалиста от Европейското първенство Франция като гост.

Това бе втори кръг от група А на световните квалификации, и в него вече фаворитът Франция взе първия си успех. В другите два мача от групата, Холандия не пожали Беларус и би с 4:1, а Швеция се наложи като гост на Люксембург с 1:0, предаде Гонг.

Франция, Холандия и Швеция имат по четири точки в групата, българският тим е с три, Беларус с една, а Люксембург е без точков актив.

В понеделник България гостува на Швеция.

В дебюта на Петър Хубчев начело на националния отбор, той пусна в игра двама дебютанти - Димитър Пиргов и Георги Костадинов. Дидие Дешан също направи важни смени в сравнение с мача с Беларус (0:0), и острието Кевин Гамейро се отблагодари за доверието с два гола.

България сензационно поведе с 1:0 още в шестата минута на "Стад Дьо Франс". Бакари Саня фаулира Георги Миланов в наказателното поле в петата минута, и Лука Банти не се поколеба да посочи бялата точка. Михаил Александров застана зад топката, която след удара му се отби в лявата греда, но след това влетя в мрежата. Франция обаче направи супербърз обрат, и само за три минути поведе. В 23-та, с първото си положение в мача, отборът на домакините изравни. Кевин Гамейро го стори, след като центриране на Саня отдясно не бе парирано, а Александров изпусна Гамейро, за когото бе лесно да засече. Три минути по-късно Димитри Пайе бе оставен да центрира отляво по атаката на Франция, никой не успя да засече, но топката влетя в мрежата покрай Владо Стоянов. В 38-та минута Антоан Гризман реализира трети гол, след груба грешка на Димитър Пиргов, който подаде право в краката на нападателя топката, и той от 15-16 метра шутира точно под плонжа на Владо Стоянов. Възможност за България се откри в 41-та минута, след пробив на Марселиньо, топката стигна до Ивелин Попов, който шутира от движение покрай вратата.

През второто полувреме Франция тръгна мощно напред, създаде няколко положения и в 59-та минута вече водеше с 4:1. Слаба изява на българската защита позволи на Франция да стигне до четвъртия гол. Курзава отляво проби, намери Гризман, чийто пас успореден на вратата, бе засечен с лекота от Гамейро. Страхотна бърза атака за Франция в 77-та минута завърши с удар на Матюиди, който за късмет на България срещна гредата. Нашите национали така и нямаха чисто голово положение през второто полувреме. Финалните 15-20 минути преминаха спокойно, без Франция да се напъва за още попадения, но и без да пуска топката.

В крайна сметка "петлите" показаха класа и се поздравиха с първи успех в групата, а България отива към Швеция за мач №3 от кампанията.

Източник: GONG.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари