България е втората най-стресираща държава за шофиране

0
Причината за това е лоша пътна инфраструктура и голям брой пътнотранспортни произшествия у нас
Причината за това е лоша пътна инфраструктура и голям брой пътнотранспортни произшествия у нас

Това показва класация на застрахователи, която обхваща 48 държави

Лошата пътна инфраструктура е сред основните фактори за огромен брой катастрофи, но качеството на пътищата не е единственият фактор, който застрахователите от confused.com са взели предвид, когато са съставили рейтинга на най-стресиращите в света държави за шофиране. Тяхното проучване обхваща 48 държави, като основните параметри, по които е направен рейтингът, са качество на пътищата, нива на задръстване, брой камери за скорост и пътни инциденти, пише VESTI

Обединените Арабски Емирства се нареждат на първо място в тази анти-класация, което значи, че шофьорите в ОАЕ изпитват най-голям стрес по време на шофиране. За този най-висок резултат основна вина има големият брой фатални инциденти – цели 2724 на 100 000 души население. Емирството е трето в Топ 20 по качество на пътищата, а съотношението километър – брой камери за скорост е потресаващо: на всеки километър има средно 1,45 камери, което ще рече, че е невъзможно да се движиш с висока скорост. Но за сметка на това има цели 552,5 автомобила на един километър път! Следващият най-близък параметър е 392 в Хонконг и 192 автомобила на километър в Сингапур.

И веднага след ОАЕ се нарежда България. Анализаторите са ни дали 80 точки (от 100) за стрес по време на шофиране, като изпреварваме дори Турция и Италия.

ТОП 20 на най-стресиращите за шофиране държави:

  1. Обединените арабски емирства
  2. България
  3. Турция
  4. Италия
  5. Хонг Конг
  6. Чехия
  7. Белгия
  8. Малайзия
  9. Бразилия
  10. Аржентина
  11. Канада
  12. Колумбия
  13. Филипините
  14. Полша
  15. Румъния
  16. Чили
  17. Сингапур
  18. Великобритания
  19. Нидерландия
  20. Мароко
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари