България е поискала гръцки самолети да охраняват въздушното ни пространство

0
МО: Възможно е гръцки изтребители да се включат в охраната на въздушното пространство на България
МО: Възможно е гръцки изтребители да се включат в охраната на въздушното пространство на България Снимка: Hellenic Air Force / Facebook

МО: Възможно е гръцки изтребители да се включат в охраната на въздушното пространство на България

Във връзка с публикация във в. „Катимерини“, в която се твърди, че България е поискала гръцки самолети да охраняват въздушното ни пространство, от Министерството на отбраната предоставиха следната информация:

Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна колективна отбранителна мисия, чието предназначение е да гарантира целостта и сигурността на въздушното пространство на съюзниците от Алианса. В този контекст и в съответствие с приетите решения за гарантиране на сигурността на източния фланг на НАТО е възможно гръцките Военновъздушни сили да изпълняват задачи по усилване на охраната на въздушното пространство на Република България в допълнително уточнен период от време.

Съобразно установения процес на разпределение на съюзните усилия за гарантиране на сигурността, всяка държава членка определя на доброволен принцип приноса си за реализирането на мерките за усилена бдителност на Алианса. Същевременно българските Военновъздушни сили ще продължат да изпълняват националните си ангажименти по носене на дежурство в Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна отбрана /NATINAMDS/ и защита на националното и съюзно въздушно пространство.

При необходимост изпълнението на задачите от гръцките ВВС ще се извършва от летища на територията на Република Гърция.

Съвместното изпълнение на тези задачи от ВВС на България и Гърция ще повиши способността на българската бойна авиация да действа интегрирано със силите на съюзниците и да осъществява двустранни презгранични операции, в обхвата на действащите междудържавни споразумения, допълват от Министерството на отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    младен иванов
    Ето докъде продажните ни,надупени към Вашингтон и Брюксел политици,докараха остатъка от армията ни.Чужда държава да ни охранява въздушното пространство,така е,хартиените ф16 не могат да летят.
  • 3
    3
    Бай Чеп
    Маршали, адмирали, генерал до генерала, като ще ни охраняват чужди армии нашите натовски толупи да се уволнят и БА да се рзпусне!
  • 4
    2
    Бай Чеп
    Нашите прословути и предплатени чертежи явно ги сковават с теслата специалистите Локхийд, Мартин и братчед им Ташунко. Ташунко, обаче, се разболял от КОВИД и работата върви тегаво. Нали са платени, не са зайци да избягат я, все ще ги сковат след десетина години!
  • 6
    1
    ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО НС
    ПРЕДЛАГАМ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТИ И ПАРТИИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ СЛЕД КАТО ОТЧИТАМ СЪСТОЯНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА И БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ КАТО РЕЗУЛТАТ ОТ 32 ГОДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ КРИМИНАЛНИ БАНДИ И ПОЛИТИЦИ ШПИОНИ НА ЧУЖДИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ АГЕНЦИИ И ПРОВОДНИЦИ НА ЧУЖДИ ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ НЕ В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ,УНИЩОЖАВАЩИ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА И СТОПАНСТВО,ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЛЕНСТВОТО НИ В НАТО СЛЕДНОТО : ЦАР КАЛОЯН ДА БЪДЕ ОБЯВЕН ЗА ВАСАЛ НА СВЕЩЕННАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ,НИЩО ЧЕ Е ПРОГОНИЛ ЛАТИНСКИТЕ ТАМПЛИЕРИ ОТ НАШИТЕ ЗЕМИ И Е УСПЯЛ ДА ГИ РАЗГРОМИ,А ДНЕШНИТЕ УНИФОРМЕНИ И ЗАЩИТНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ СЕ НАДПРЕВАРВАТ ДА БЪДАТ ЧЛЕНОВЕ НА ТАМПЛИЕРСКИТЕ ЛОЖИ. ЦАР БОРИС-МИХАИЛ КРЪСТИТЕЛ ДА ГО ПРЕКРЪСТИМ НА МИХАЛАКИ КОМНИН ЗА ПО ЛЕСНО ПОРАДИ ГРЪЦКО ПРИСЪСТВИЕ В РОДНОТО НЕБЕ.КИРИЛИЦАТА ДА Е ГРЪЧИЦА,А КИРИЛ И МЕТОДИИ СТАВАТ КИРЯКИС И МЕТОДИКУС ОТ МАГНАУРСКАТА ШКОЛА КАК Е БИЛО.ХАН ТЕРВЕЛ ПРЕКРЪСТВАМЕ НА ТАЙГУР ИЛИ ТАМЕРЛАН,МОЖЕ И НА ТЕБРИЗ ПАША ОБРАЗНО КАЗАНО КАТО СЪВЕТНИК НА ПАДИШАХА ИЛИ ПОНЕ ПАША НА МЕСТНИЯТ ВИЛАЕТ. НЕКА ПРЕКРЪСТВАНЕТО ЗАПОЧНЕ ПОД ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИЯТ ПАТРОНАЖ НА СОЛОМОН ПАСИ ,СВИНАРОВ,САКСКОБУРГ ГОТСКИ,Б.М.БОРИСОВ ,К.ПЕТКОВ , СЕГА. ИЗЧЕЗВАМ ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ЗАЛЯГАМ ОТ РЕВЪТ НА Ф-16 БЛОК 70 НА БОЙКО БОРИСОВ И БЪЛГАРСКИТЕ МИГОВЕ,НО МОМЕНТ.... ЕДНА БАБА СЪСЕДКА МЕ ПОДСЕЩА ЧЕ ТЕ ОЩЕ БИЛЕ НАРИСУВАНИ,НИЩО ЧЕ СА ПЛАТЕНИ. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКАТА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА И СВОБОДНО СИНЬО НЕБЕ. СЛАВА НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА И ГРЪЧКОЛАТИНСКА ЛИНИЯ НА СЛЕДВАНЕ. ОСТАНА НИ САМО ГРЪЧКАТА ЛЮБОВ. ТАМ ВЕЧЕ ДЕПУТАТИ И НАСЕЛЕНИЕ СА НАЙ ДОБРИ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари