България е на пето място в Европа по трафик на хора

1
Трафикът на българи е най-често за Германия
Трафикът на българи е най-често за Германия

Трафикът на българи е най-често за Германия 

Трафикът на хора е нараснал, но тенденциите и начинът на набиране на хора са различни, каза директорът на фондация "Кампания А21" Моника Николова за БТА. По думите ѝ България е на пето място в Европа по трафик на хора, най-често за Германия.

"Използват се много социалните мрежи, няма значение дали става въпрос за сексуална експлоатация или трудова. Предлага се работа, изглежда добре, но в един момент се оказва, че хората са в ситуация на трудова експлоатация. Когато чуем за трафика на хора, ни изглежда нещо много далечно, но фактите говорят друго", обясни Николова.

Тя участва в церемонията по стартирането на кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова и сексуална експлоатация "Виждаш ли ме?". Кампанията е организирана от Националната комисия за борба с трафика на хора и фондация "Кампания А21". 

На церемонията присъстваха служебният заместник-министър на вътрешните работи Моника Димитрова-Бийчър и служебният заместник-министър на правосъдието Мария Павлова.

"Целта на кампания е да направим възможно превенцията да се приложи до всяка клетка на обществото и да се даде достатъчно информираност на обществото, и как бихме могли да реагираме. Не само като жертви, а и като превенция на престъплението", каза Моника Димитрова-Бийчър. По думите ѝ никой не е застрахован от подобна ситуация.

Националната телефонна линия за борба с трафика на хора е 0800 20 100.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари