България дарява ваксини на Бутан, Босна и Херцеговина и Бангладеш

0
Основната причина за даряването и подаряването на тези ваксини е, че тяхната годност изтича и трябва да бъдат изхвърлени
Основната причина за даряването и подаряването на тези ваксини е, че тяхната годност изтича и трябва да бъдат изхвърлени

Народното събрание взе решение България да дари ненужните ваксини срещу COVID-19 на нуждаещите се държави

Работата на народните представители протече леко по време на гласуването на четирите законопроекта предлагащи да се дарят ваксини срещу коронавирус на Бутан, Босна Херцеговина и Бангладеш. На Норвегия ваксините ще бъдат продадени.

Въпреки това от ГЕРБ и ДПС се опитаха да саботират процеса като не гласуваха, въпреки че се намираха в пленарната зала. По този повод Христо Гаджев от ГЕРБ искаше прегласувания заради липса на кворум, но въпреки това законопроектите бяха приети успешно на второ четене, предаде OFFNews.

Така в Народното събрание бе взето решение България да дари ненужните ваксини срещу COVID-19 на нуждаещите се държави.

България ще дари ваксини АстраЗенека на Бутан, Босна Херцеговина и Бангладеш, а за Норвегия ще заминат ваксини произведени от Moderna Switzerland.

В споразуменията сключените от Европейската комисия се предвижда в случай на излишък от дози ваксини те да се даряват на държави с ниски или средни доходи или да се препродават, без печалба на други европейски държави.

Основната причина за даряването и подаряването на тези ваксини е, че тяхната годност изтича и трябва да бъдат изхвърлени.

Само в Бангладеш има по-ниски ниво на ваксинация от България

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

С ракия от дюли и декември става юли!

Харесай Дунавмост във Фейсбук