Българите живеят на прага на бедността, вече сме 2015 година, а средната заплата все още е 200 евро

5
Фараж: ако бях българин, вече щях да стягам багажа
Фараж: ако бях българин, вече щях да стягам багажа

Здравейте приятели, припомняме ви едно видео от началото на  2013 година, в което Найджъл Фараж говори за България все едно е живял цял живот в нашата родина.

Фараж казва, че „50 % от населението на България живее под или на прага на бедността. Това е истински праг на бедност, там хората едвам изкарват за хляб. За да добиете реална представа колко зле е положението: средната месечна заплата е 200 евро. Пенсионерите получават 100 евро. Държавата е в ужасно състояние, съдебната система не е независима, мафията управлява икономиката. Ако бях българин вече, щях да си стягам багажа!“

Сега да ви попитам, какво се е променило след като това интервю беше разпространено? Фактът, че то предизвика скандали и всички медии го обсъждаха в предаванията си, говори, че е засегнало много хора. 

Ако съдим по това, колко много напрежение имаше около това изказване, то би трябвало нещо оттогава да се е променило, нали така ? Е аз не смятам, че има някаква промяна, даже, ако се замислите положението вместо да се влошава, става все по-зле! Българите живеят на прага на бедността, вече сме 2015 година, а в България средната заплата все още е 200 евро. Това на какво прилича, вече станахме за смях пред целия свят, от мен да го знаете!

Пенсионерите, в тази „държава“, работили цял живот за нея, взимат не повече от 140 – 180 евро като има известни изключения, но какво променя това? Ако вземем един пенсионер от Европейска държава, и го сравним като стаж и трудова характеристика, той ще се различава ли с нещо от нашите така изстрадали пенсионери? Единствената разлика е, че там хората са устроени и облагодетелствани за труда, който са хвърлили, а тук „кучетата ги яли“. Оставете това, ами те системно са тормозени от нашите „сънародници“ ромите. Ежедневно можем да четем из медиите за пребити и ограбени пенсионери, и какво правим? НИЩО! Какво прави съдебната система, какво правят господата от МВР, които ние издържаме?! НИЩО!

За съдебната ни система, няма какво да говорим. Защото тя работи само за обикновените граждани!

Вижте, всичко гореспоменато е основната причина младите да напускат България. Не че не обичат родината си, не че не искат да се борят, не защото са страхливи или не им пука, а защото искат да се РАЗВИВАТ. Защо да работят тук при положение, че дори и да си намерят работа, пак са лъгани и мачкани за 500-600 лева ? Оставете колко пари взимат, но на някои места, да не кажа на повечето, не ти ги дават и на време! Какво да направи един млад човек с 600 лева? Вие осъзнавате ли, че тук живеем като СКОТОВЕ! Жалка история.

Ще завърша с това, което казва Фараж накрая – „Ако бях българин, вече щях да си стягам багажа“. Е да ви кажа, от както България е пълноправен член на европейската общност, е много по лесно за хората да намират спасение и да търсят на нов дом. Както са казали древните римляни „Ubi bene, ibi patria” или „Където (ти) е добре, там е родината (ти)”.

Автор Веселин Диманов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари