Българите препълниха влаковете заради скъпите горива, БДЖ пусна още вагони

1
БДЖ пусна над 10 хиляди допълнителни места по основните направления
БДЖ пусна над 10 хиляди допълнителни места по основните направления Снимка: БНТ

Високите цени на горивата накараха много българи да се обърнат към алтернативен транспорт за празниците

От държавните железници пуснаха допълнителни вагони, информира БНТ

Семейната великденска ваканция на Георги тази година ще е различна. Обичайно по това време той, съпругата и децата им тръгват към морето, но тази година ще си останат вкъщи:

"Четири човека, колите са ни икономични, караме две. Зареждам веднъж в месеца, в градско не карам чак толкова много. Но едно пътуване до Бургас е някъде от порядъка на 60 - 70 лева и, да, усеща се. Може би са станали 80, особено за четири членно семейство се усеща по джоба", казва той.

Алтернатива на пътуването с кола са измислили и Христина и Янина. Двете няма да се откажат от Великденското си пътуване до Истанбул, но само защото са избрали алтернатива на придвижването с кола:

"С автобус ще ни излезе доста по-евтино, отколкото ако пътуваме с личен транспорт, тъй като в момента скокът на горивата е драстичен", каза Янина.

БНТ: Колко ви излиза екскурзията?

Христина: Екскурзията струва 134 лева за 4 дни 2 нощувки, включва и транспорт.

БНТ: Тоест всичко ви е 134 лева, а иначе може би само пътят ще е толкова?

Христина: Даже няма да стигнат.

На сериозен интерес тези празници се радват и в БДЖ, откъдето за периода на почивните дни са пуснали над 10 хиляди допълнителни места по основните направления:

"Има влакове, на които има 2-3 допълнителни вагона. Тези, които обичайно се движат с по 3 вагона, сега местата им са увеличени близо 100 процента. И през деня, и през нощта наблюдаваме интерес, увеличение на пътниците във всички влакове", обясни Ивайло Илиев, управител на "БДЖ Пътнически превози".

И макар цените на горивата да се превръщат в основен аргумент за някои хора да си останат вкъщи, те не са единствен:

"Като цяло смятам, че пътуването по празниците трябва да бъде забранено със закон в България. Нито магистралите са ни хубави, нито нищо", смята Георги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари