Българите на Острова под бройка

0
Българите на Острова под бройка

На сегашни страни членки на ЕС, като Румъния и България, както и на страни, които биха се присъединили в бъдеще, ще бъдат наложени ограничителни квоти за броя на допусканите на Острова имигранти. Това е новият радикален план, който кроят британските консерватори за ограничаване на броя на имигрантите, които да бъдат допускани във Великобритания от по-бедните страни от ЕС.

Това би погазило основополагащия принцип на ЕС за свободно движение на гражданите, коментира вестникът. Проектът обаче явно е получил подкрепа на най-високите равнища в управляващата Консервативна партия като централен елемент от фундаментална реформа на структурата на Европа с цел да се прекрати „огромният миграционен поток“ от по-бедните страни членки.

Според модела на т. нар. „двукръгова Европа“ Великобритания и някои други страни формално ще се отцепят от ядрото участнички в еврозоната, стремящи се към все по-тясна интеграция на техните политически системи и икономики.

Високопоставени тори искат „външният кръг“, който може да включва Обединеното кралство, Дания и Швеция, да се ангажира никога да не се присъединява към единната валута, а да се концентрира само върху свободната търговия в една много по-хлабава форма на обединение.

Според предложените искания за предоговаряне с Брюксел, спечелили подкрепа в правителството, са ограничаване на бизнес регулациите, на законите за човешките права, на правата на социални помощи и пр.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари