Българите избират за празниците съседните държави

0
Повечето русенци се отправят на коледния базар в Букурещ, защото е най-близо
Повечето русенци се отправят на коледния базар в Букурещ, защото е най-близо Снимка: Facebook

Повечето русенци се отправят на коледния базар в Букурещ, защото е най-близо

Коледните и новогодишните празници наближават и всички, които искат да ги посрещнат извън дома си, заради инфлацията трябва да заделят повече средства в сравнение с предишни години. Въпреки това, повечето туристически пакети са продадени още в края на октомври, а любимите дестинации на българите остават близките ни съседски държави - Турция, Гърция, Сърбия и Румъния, предава БНТ.

Въпреки че тази година цените на туристическите пакети са се увеличили с 15% в агенцията на Изабелла Лориева телефоните не спират да звънят. Хората искат да пътуват, но местата отдавна са заети.

Изабелла Лориева - туроперотор: "Нова година в Тайланд, Сейшели, 2-3 хотела в Египет, много малко останаха местата".

Повечето русенци се отправят на коледния базар в Букурещ, защото е най-близо. Наясно са, че заради хаоса на граничния пункт "Дунав мост" трябва да се въоръжат с търпение.

Изабелла Лориева: "Хората наистина имат нужда от тази атмосфера и аромата на греяно вино. За съжаление, миналата седмица чакаха автобусите 3 часа без никой да ги обслужи. Свързахме се с митническите власти да имат предвид какво се случва".

А по-предвидливите са резервирали своята коледно-новогодишна почивка още през октомври, за да се възползват и от 10-процентното намаление при ранни записвания.

Изабелла Лориева: "Нашият най-евтин пакет беше 480 лева със собствен транспорт 4 нощувки ол инклузив, с автобус 620 лева за Кушадасъ".

Хората от Югозападна България избират да пътуват до Сърбия, Гърция и Северна Македония. Предлагат се предимно тридневни пакети.

Здравка Чимева – туроператор: "Нова година в Македония за един съвсем близък град Виница, цената е около 230 лева. Естествено, когато е по-далечно разстояние, с повече нощувки - за Ниш например, някъде около 300 лева".

За празниците много българи предпочитат да усетят коледния дух и аромата на канела в европейските столици.

"Прекарвам Коледа и Нова година във Виена на едно прекрасно място, където Коледа е просто навсякъде", "Ооо, аз имам топ дестинация - Финландия, в селото на дядо Коледа", споделят настроени празнично българи.

Най-скъпата празнична оферта е за малко над 7 хиляди лева за слънчева Нова година в страната на меренгето и карибския ром – Доминикана, а гостите ще веселят български звезди от шоу бизнеса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    СС
    Само така. Да се видят курортите ни че за един х.й не стават. Цена качество под всякаква критика
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари