Българин влезе за втори път в книгата на рекордите на Гинес

0
26-годишният Борис Налбантов подобри световното постижение за най-много набирания за една минута с тежести
26-годишният Борис Налбантов подобри световното постижение за най-много набирания за една минута с тежести Видео: NOVA

Българин влезе за втори път в книгата на рекордите на Гинес.

26-годишният Борис Налбантов подобри световното постижение за най-много набирания за една минута с тежести. Този път с 18-килограмова раница на гърба, докато виси на лоста.

Малцина могат да се похвалят, че името им е в книгата на Световните рекорди на Гинес. А едно момче от България успява за втори път да надскочи собствените си възможности и да чупи рекорди. Заради изключителни спортни умения на лост.

Няма нещо, което да не може да се случи, ако човек, който наистина го иска, си го постави за цел”, споделя Борис Налбантов пред NOVA.

Последното постижение на Борис го изстрелва в лигата на рекордьорите - 38 набирания само за 1 минута. И то с 18 кг тежка раница на гърба.

Ръцете трябва да са ти здрави, но не те правят чудото. Най-важната роля играе гърбът. Трябва и да са ти достатъчно здрави предмишниците, за да се държат през цялото време и достатъчно издръжливи бицепсите”, смята Борис.

Няма нищо случайно в успехите, медалите и рекордите, защото  от дете Борис отдава живота си на спорта. Още когато е само на 6, започва да тренира борба. Няколко години по-късно детското боричкане прераства в сериозни тренировки по два пъти на ден.

Въпреки че не учи в спортно училище, а в руска гимназия, Борис изгражда желязна дисциплина. 12 години се състезава професионално. Завоюва златни медали като републикански шампион. Решава обаче да се откаже от тепиха, но не и от спорта. 

Така през 2017 г. атлетът поставя първия си рекорд за най-много набирания за една минута. 54 пъти Борис се изтласква над лоста, и то в рамките на 60 сек.

3 години по-късно американец подобрява първия рекорд на Борис, но това не отказва атлетът. Напротив - още по-силно иска да надскочи себе си. И така лостът и набиранията, но този път с 18 кг тежести, отново му носят спортна слава и заслужено място сред най-добрите.

Борис вярва, че неговият личен пример вдъхновява други да преследват целите си докрай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Любов е, когато около теб има сто жени, а ти мислиш само за пет, шест...

Харесай Дунавмост във Фейсбук