Българин в ИДИЛ ни пази от мигрантите?!

0
Може да ви се стори необуздана фантазия предположението ми, но нещо ме кара да мисля, че ръководни кадри на ИДИЛ се намират в България
Може да ви се стори необуздана фантазия предположението ми, но нещо ме кара да мисля, че ръководни кадри на ИДИЛ се намират в България

Темата с бежанците продължава да бъде в епицентъра на обществения интерес. Изговори се много по въпроса за причините и виновниците, но мнението, които цитираме, се различава от всичко написано досега.

Много е странна цялата тази миграция от Арабия към Европа. Прилича на филм, в който само сценаристът знае коя територия за какви сцени ще се използва.

Не вярвам въобще на обясненията на бежанците, че България не им е препоръчвана като коридор за преминаване, защото у нас било лошо. Че македонците и сърбите да не би да ги посрещнаха с хляб и сол?!

А сега и турците, и те пазят бежанците да не влязат у нас. Чак пък толкова да сме станали любими на всички?!

Че има постановка в преселението, има. Страдащи и бягащи от война левенти капризничат за храна и битови условия, сякаш не бягат от бомби и смърт, а са отглеждани в царски палати. Заобикалят България като неприятно място, а се натискат за полицейските палки и сълзотворен газ  в Македония, Сърбия и Унгария. Няма логика в тяхната логика.

А пък Турция да ни брани като беззащитно пеленаче, звучи вече като приказка.

Може да ви се стори необуздана фантазия предположението ми, но нещо ме кара да мисля, че ръководни кадри на ИДИЛ се намират в България.

И около хаоса, който ще настъпи с безразборното нахлуване на бежанци, може да изложи на риска от случайно разкритие на този ръководен ислямски орган, избрал БГ като сигурно убежище.

Има и друго обяснение:

1. България е предвидена за други батални действия в хода на събитията, затова ни пазят.

2. Някой високопоставен помагач или лидер в ИДИЛ е българин от турски произход, и от чист сантимент не иска да ни усложнява живота.

3. Западът ни е окачествил като нация, която е на крачка от нова прегръдка с Путин и не искат да ни провокират към по-нататъшно сближаване.

Могат да се изброят още причини. Или да се зачеркнат горните, но загадката, че не случайно сме пощадени в този миграционен порой, има скрита причина.

Атанас Смилов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари