Българи от Израел: Всеки ден умират по 500-600 човека

0
Прибралите се у нас са благодарни, че са спасени
Прибралите се у нас са благодарни, че са спасени Снимка: bTV

Прибралите се у нас са благодарни, че са спасени

Спасение на българска земя. Още едно семейство наши сънародници, което напусна Ивицата Газа заради войната, се прибра в България, предава bTV.

В търсене на спасението, тази сутрин Амин, съпругата му Хана и трите им дъщери стъпиха на българска земя. С благодарност.

Там вече няма живот, затова избягахме от Газа. Тук идваме в моята страна. Много е страшно, най-малко 500-600 всеки ден мъртви, деца, жени, много страшно, направо не се живее там. Моята къща направо падна от бомбардиране“, казва Амин.

Войната в Близкия изток започна на 7 октомври, когато „Хамас“ изненадващо нападна Израел. Над 1400 души загубиха живота си, 200 бяха отвлечени. Страшни картини на смърт и насилие заляха и двете страни в конфликта. По изчисления на здравното министерство в Газа загиналите заради конфликта са 9000.

На летището ги посрещнаха приятели, служители на външното ни министерство и екипи на Столичната община. Временно семейството ще бъде настанено в общинско жилище.

Много ви благодаря за топлото посрещане, ние просто искаме да живеем в мир като вас“, каза Хана.

Малко преди 8:00 часа вчера вечерта у нас се върнаха и семейството на Аля, бременната му съпруга и 4-годишната Сийка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    123
    Никакъв Българин не е този крастав бесарабски съсел. Украинското му гадже е станала проститутка в западна европа и той го е приел твърде тежко и търси кого да обвини.
  • 4
    4
    айде,
    Ботчето българин пак се възпали! Да попитам тези с братя хем евреи, хем такива унищожавали евреи следното - значи е демократично за по-малко от месец да унищожиш над 5 000 деца и в същото време е геноцид, да унищожиш за 20 месеца по-малко от 2 000?!? Демократично и оправдано е да унищожиш за по-малко от месец 9 000+ цивилни и е геноцид да унищожиш за 20 месеца пак толкова! Що така бе, миме?!?
  • 2
    3
    Комунизма си отива!
    Хабер имаш ти, копейка вмирисана, от сган. Няма по-гнусна гад от рушлямските ватенки, не са излезли от средновековието мръсните орди.
  • 2
    2
    Българин
    Ами така става, когато вие гнусните рязани палестински джихадохлебарки нападнахте суверенния ни и братски Израел! Така както гнусните тероруZZки гниди нападнаха нашата братска Украйна! Ще мрете в ужасни болки и мъки, жалки нападатели! Господ ще ви изгори в адски огън! АМИН!!!
  • -5
    1
    123
    Чухте ли, еврюгите каква кръвожадна сган са ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари