Българи масово изоставят близките си в болница и отказват да ги приберат

1
Сред изоставените има и деца
Сред изоставените има и деца Видео: NOVA

Сред изоставените има и деца

Тема, която се превръща в тенденция - роднини оставят в болници своите близки, като отказват да ги приберат. От многопрофилната болница в Сливен съобщиха за пореден изоставен от близките си пациент. Медиците обявиха, че не могат да приемат, че в нашето общество има хора, които нехаят за своите родители, не проявяват съчувствие и човешка отговорност към тях.

Д-р Хрисант Хрисантов е зам.-директор на МБАЛ "Д-р Иван Селемински"-Сливен. Той разказа пред камерата на NOVA историята на 62-годишния Димитър Митов. Той е с тежка фрактура, а лекарите изчакват някой от роднините да плати за операцията, която се налага да бъде направена. Дъщерята на пациента казала „Той това заслужава”, спомня си д-р Хрисантов.

В детското отделение също не липсват примери за изоставени пациенти. Причината вероятно е, че дневно престоят в болничното заведение струва 100 лв.

Повече вижте във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    12
    бг доктореску
    100 кинта на ден при касапите в Булгаристан?! Че това да не е луксозен хотел бе?! Лекарите чакали някой от роднините да плати, че да го лекували... Значи това не е лечение, а търговия и дори по-лошо - изнудване. Значи доктореските в булгаристан са се превърнали в нагли изнудвачи. Еми да вървят по дяволите тогава всички изнудвачи в бели престилки, които изнудват болните в бг! Дано да ги застигне същото - тях и цялата им рода!
  • 15
    11
    Циник
    Мръсни лекарски мърши! Плащал съм ви почти половин век предварително! И на дърти години се налага да ми върнете услугата. Но ме рекетирате уроди мръсни! Почти 1000 лева ми искате за избор на екип?! Ама какъв екип бе изроди? За операцията ми която ми се налага е лицензиран само един в МБАЛ - Косев. Няма друг. Какъв избор да правя?
  • 18
    10
    Отегчен до 7
    Дрънкало дуднещо, какво ще направиш ти? Нямаш пари за импланта, прибираш си човека със счупена бедрена кост. Какво точно следва?!?! Гледаш как умира! Осигуровките му са платени!
  • 2
    9
    хахаха
    "Българи"
  • 25
    8
    Отегчен
    Една тазобедрена става в цеха на Етрополе се произвежда за 700 лева. Няма как да си я купиш от там. Изнася се в Швейцария, преопакова се там и се внася в България. Цената вече е 12 000 лева. Цехчето е малко.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари