Балерина-"змия" и камила ще гастролират в Русе

0
Билетите са на цени между 6 и 15 лева - на касата на ДКС "Васил Левски" и в мрежата на Ивентим
Билетите са на цени между 6 и 15 лева - на касата на ДКС "Васил Левски" и в мрежата на Ивентим

Жива камила и балерина-"змия" са сред атракциите в гастрола на "Аида" от Верди на Русенската опера във Велико Търново и в Русе.

Представлението, копродукция с Музикалния фестивал "Моцартови празници", ще бъде на сцената на Двореца на културата и спорта "Васил Левски" във Велико Търново на 19 ноември, а в Русе - на 20 ноември, съобщават от Русенската опера.

Заедно с класическите решения спектакълът предлага на публиката и доста провокации. 

Огнян Драганов - име от новата генерация български оперни режисьори с успешна реализация в Европа и Южна Америка, представя не само интересна интерпретация на царственото оперно заглавие, но както се очаква от "Аида" - и ефектни зрелищни решения.

Той вкарва нови персонажи в своята постановка - този път това е камилата Степа, член на трупата на цирк "Арена", която ще дебютира в оперен спектакъл на сцената на ДКС "Васил Левски" във Велико Търново.

Триумфалната сцена има съвсем нова хореография, която се осъществява от балетмайсторите Марияна Захариева и Йордан Кръстев.

Сюжетната линия е запазена, танците са африкански, като вместо традиционната солистична двойка се появява балерина-"змия". Триумфалната сцена ще блесне на великотърновска сцена с огньове и илюминации, а мимът Мартин Маринов ще се включи с нови задачи и ефектно ще се превърне в огнено кълбо, отбелязват от операта.

Художник на костюмите е утвърденият и обичан в България световен италиански художник Салваторе Русо. Спектакъла ще дирижира талантливият млад диригент от Италия Роберто Рега. Съзвездие от оперни гласове ще изпълнят главните роли - Владислава Гарвалова е Аида във Велико Търново, а Линка Стоянова - в Русе, Стоян Даскалов ще им партнира в ролята на Радамес, Адриана Николова е Амнерис, Венцеслав Анастасов - Амонасро, Пламен Бейков - Рамфис, Стоян Стоянджов - Фараона, Теодора Чукурска - Жрицата.

Билетите са на цени между 6 и 15 лева - на касата на ДКС "Васил Левски" и в мрежата на Ивентим.

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари