Байдън одобри още 200 милиона долара за оръжия и друга помощ за Украйна

1
Решението е факт, след като украинските власти казаха, че тежкият обстрел от страна на руските сили застрашава опитите за евакуация на цивилни
Решението е факт, след като украинските власти казаха, че тежкият обстрел от страна на руските сили застрашава опитите за евакуация на цивилни Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън одобри допълнителни 200 милиона долара за оръжия и друга помощ за Украйна, заявиха от Белият дом.

Решението е факт, след като украинските власти казаха, че тежкият обстрел от страна на руските сили застрашава опитите за евакуация на цивилни.

С днешното решение общата помощ на САЩ, предоставена на Украйна, достига 1,2 млрд. долара от януари 2021 г. насам и общо 3,2 млрд. долара от 2014 г. насам, когато Русия анексира Кримския регион на Украйна, според висши служители на американската администрация, цитирани от Ройтерс и БТА.

В меморандум до държавния секретар Антъни Блинкън президентът Джо Байдън нареди до 200 млн. долара, отпуснати чрез Закона за чуждестранна помощ, да бъдат определени за отбраната на Украйна. Средствата могат да бъдат използвани за оръжия и други отбранителни артикули от запасите на Министерството на отбраната на САЩ, както и за военно обучение и образование в помощ на Украйна срещу нахлуването на руските сили.

Засега Пентагонът няма коментар относно допълнителната помощ и какви видове оръжия ще бъдат включени в нея.

Последната партида оръжия, предоставени от Съединените щати през февруари, включваше стрелково оръжие, бронежилетки и различни боеприпаси в подкрепа на защитниците на фронтовата линия на Украйна, както и противовъздушни системи, според Пентагона.

По-рано Конгресът на САЩ одобри 13,6 милиарда долара спешна помощ за Украйна, като част от пакет от 1,5 трилиона долара за финансиране на правителството на САЩ до края на септември тази година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    шехот от отвъдното
    Бай,бай,бай...дън
  • 8
    1
    русенец
    Огън не се гаси с туба бензин, но нейсе. Пращайте стингъри пък се молете да не се появят около американските летища. Защото преди 21 години едни араби с макетни ножчета събориха два небостъргача, част от Пентагона и разбиха 4 самолета, а със стингър сигурно ще могат повече. Сееш ветрове - жънеш бури!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари