Байдън и Путин разговаряха повече от един час

1
Байдън е предупредил, че САЩ ще дадат решителен и бърз отговор в случай, че Русия нахлуе в Украйна
Байдън е предупредил, че САЩ ще дадат решителен и бърз отговор в случай, че Русия нахлуе в Украйна Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън е обсъдил с руския президент Владимир Путин увеличаването на руските сили по границата с Украйна

Байдън също така е заявил на Путин, че САЩ са готови както за дипломатическо взаимодействие с Русия, така и за други сценарии. Това съобщиха от Белия дом, предаде БГНЕС

Байдън е предупредил, че САЩ ще дадат решителен и бърз отговор в случай, че Русия нахлуе в Украйна.

Байдън ясно даде да се разбере на президента Путин, че макар САЩ да остават готови за дипломатическо взаимодействие в пълна координация с нашите съюзници и партньори, ние в същата степен сме готови и за други сценарии", се казва в изявлението.

Според американски служител, цитиран от медиите, САЩ оценяват проведения днес над един час разговор между двамата президенти като професионален и смислен.

Разговорът между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън приключи в 12:06 часа вашингтонско време (19:06 наше време).

Според американската страна той е продължил повече от час. Американският лидер проведе разговора от резиденцията си в Кемп Дейвид, щата Мериленд.

Както съобщи по-рано руският президентски говорител Дмитрий Песков, инициативата за разговора е на Вашингтон, а заявката бе предшествана от писмено обръщение от американска страна.

Преди това президентите на Русия и Съединените щати проведоха телефонен разговор в края на миналата година. На 7 декември те разговаряха чрез видеоконферентна връзка. Първата среща лице в лице между Путин и Байдън като държавни глави се състоя в Женева през юни 2021 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Bravo
    Много съдържателен "мат'риал", даже бабите пред блока знаят повече !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари