Бъдете разумни и не позволявайте някой да ви води за носа

0
Бъдете разумни!
Бъдете разумни! Видео: БНТ

След публикация на "Всеки ден", че коктейли „Молотов", шашки, халосни патрони и тежки павета готвят "провокатори" срещу "ромите" в столичния квартал „Орландовци", Симон Милков се свърза с редакцията на Dunavmost.bg. Той категорично се разграничава от изнесената информация на "Всеки ден" и заяви, че не знае как се приготвя коктейл "Молотов".

Ето и какво сподели пред нас Симон Милков:

След случилото се в събота (13.06.2015г.) се чуха и изговориха всякакви версии, говори се за провокации, политически вмешателства и какво ли не.

Смятам, че всеки гражданин има право на свободно изразяване на гражданската си позиция. Всеки има право да търси отговорност, да сезира институциите и да получи справедливост, когато чрез криминални действия са потъпкани основните права и свободи, достойнство и самочувствие на българските граждани. Ясно и категорично се разграничава от провокатори, политически вмешателства и подобни действия, които целят разпалването на етническо напрежение между постоянните жители на кв. "Орландовци" и представителите на ромският етнос.

Бъдете разумни, ръководете се от българското законодателство и не позволявайте някой да ви води за носа и да ви прави роби на чужди убеждения. Не е вярно, че няма да има резултат от сигнализиране на институциите, че този начин на ангажиране на компетентните органи няма да доведе до решение на проблема. Това е най-основното ни право да изискваме и да търсим отговорност от власт имащите. Иначе, няма как да ги ангажираме със случилото се и да получим справедливост!

Бъдете разумни!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари