Баба Станка всяка сутрин става в 6:00 часа, за да бере ягоди

1

Възрастта е само цифра. С воля и желание човек може да постига много, без да се оставя на тежестта на годините.

Това доказва баба Станка от Пловдив. Въпреки че вече е пенсионерка, 82-годишната жена ежедневно става в ранни зори, за да отиде да се труди. Тя бере ягоди, за да си помогне финансово, разказа TrafficNews.bg.

“Чувствам се като на 18!”, заявява баба Станка, наведена над ягодите и беряща плод след плод. Цигарата не слиза от устата й, а всяка вечер пие и по 50 грама ракия за здрав организъм. Разказва, че всеки ден става от леглото в 6:00 ч. и тръгва пеш за работното си място – ягодови насаждения край Пловдив. Разстоянието от 2 километра не я плаши, нито пък я изморява – стигне ли, пенсионерката се захваща с работа и дори успява да набере повече ягоди от по-младите си колеги.

Баба Станка не спряла да работи дори след като се пенсионирала. Както на много други пенсионери у нас, така и на нея парите не достигат. Или ще прави и продава мартеници, или ще бере ягоди.

А съвсем скоро ще се захване и с брането на череши, когато дойде сезонът на „скъпарския” плод. Но и тази работа не я плаши – защото имаш ли хъс, годините не са от значение.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари