Автошколи в Русе вдигат цените на курсовете

0
Основната причина са цените на горивата и повишените нива на осигуровките за служителите от април
Основната причина са цените на горивата и повишените нива на осигуровките за служителите от април Снимка: Dunavmost, архив

Шофьорските курсове ще имат нови цени, а някои фирми дори вече работят по нови тарифи

Това съобщава вестник "Бряг", позовавайки се на управители на автошколи в града. 

От април с 10% ще се вдигнат курсовете в автошкола „Николов“, потвърдиха оттам за русенската медия. Основната причина са цените на горивата и повишените нива на осигуровките за служителите от април, поясниха от фирмата. С толкова ще скочат и цените в „Руан“, стойността на курса се очаква да се повиши от 50 до 100 лева, уточниха от фирмата. Вече с 50 лева цените е вдигнала автошкола „Христов“ и курсистите плащат 800 вместо 750 лева както досега.

Компаниите потвърждават, че основното им перо са цените на горивата и в момента вече дори работят на загуба.

На този етап от школа „Игнатов“ задържат повишаването на курсовете и засега ще продължат да обучават срещу 700 лева плюс 50 лева за държавни такси. Фирмите се надяват ситуацията да се успокои, но казват, че всяко решение в момента е предпоследно заради инфлацията, цените на горивата и войната в Украйна.

Получаването на шофьорска книжка е свързано и със завършване на обучението по първа долекарска помощ в БЧК. На този етап няма увеличение на цените на курсовете на БЧК, заяви  директорът на Българския червен кръст в областта Антоанета Ябанозова. Тя категорично отрече на този етап да има някакво покачване на заплащането. „Няма такова нещо, дори не сме уведомени да има даже някакво обсъждане по тази тема. Обясняваме на всички, че няма такова повишение, съобщи Ябанозова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари