Николай Теллалов: Никога не съм казвал, че "Да пробудиш драконче" е детска книга

1
Това, че някой е решил, че може да я представи пред деца – да, учудих се, сподели авторът на "Да пробудиш драконче"
Това, че някой е решил, че може да я представи пред деца – да, учудих се, сподели авторът на "Да пробудиш драконче" Снимка: Facebook

Това, че някой е решил, че може да я представи пред деца – да, учудих се, сподели авторът на "Да пробудиш драконче"

"Никъде никога не съм се представял като детски писател, нито съм казал, че "Да пробудиш драконче“ е детска книга. Това, че някой е решил, че може да я представи пред деца – да, учудих се. Казах добре, от 8. клас нататък би могло". Това каза авторът на книгата "Да пробудиш дракончеНиколай Теллалов, цитиран от Агенция Фокус.

Той заяви, че е изненадан от разразилата се полемика около книгата, която е написана още в далечната 1996 година и до момента не е имало коментари, че тя съдържа цинични изрази. "До момента отзивите от "Да пробудиш драконче“ са били, че е много наивна, че е нереалистично романтична, че съм си правел гаргара с историята и митологията, че не може да има такива взаимоотношения между хора, че е написана на разговорен език. Сега за първи път ме обвиниха, че книгата е цинична, едва ли не порнографска, от което аз съм страшно изненадан. Споменати са две думи, които постоянно се използват във филмите, които нямат възрастово ограничение“, посочи той.

"От 2022 година книгата е представяна в училища в Плевен, в Кърджалийско в рамките на инициативата "Разказвачът на приказки“, обясни Теллалов. "Там очаквах все пак среща с деца 7. или 8. клас. Не знам по коя преценка бяха решили, че книгата ми е подходяща за 5. клас. Аз останах изненадан, че децата в 5. клас се оказаха много по-умни същества, имаха много смислени, много адекватни, много умни въпроси“, коментира писателят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    юруш на джендърството?
    А дали някой от МОН или от фондацията е попитал автора дали книгата му може да представена на деца? Да или не? Авторът знаел ли е към каква възрастова група е отправена книгата?..........Въпросите са много и дори началничката на просветата в града не можа да даде смислен отговор.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари