Автобус с деца катастрофира във Френските Алпи

0

Двамата шофьори са със сериозни наранявания

Автобус с 40 деца от основно училище, които се връщали от екскурзия във Френските Алпи, се е плъзнал днес по горист склон и се е озовал в река, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Шофьорът и вторият водач са откарани в болница със сериозни наранявания, съобщиха властите.

Осемнадесет деца и възрастен са с леки наранявания, каза кметът на град Кор, където е станал инцидентът, Фабиен Мюлик. "Всички са добре“, каза той за АП.

Започнало е досъдебно производство. Най-вероятно причината за катастрофата е здравословен проблем на шофьора, каза кметът.

Местните власти съобщиха за френските медии, че времето е било ясно, когато автобусът се е отклонил от пътя си, а участъкът, където автобусът е катастрофирал, не е бил заледен или заснежен.

Всички деца са били с колани. На снимка, публикувана онлайн, се вижда как автобусът, оплетен в изсъхнали клони и с разбито предно стъкло, е се е свлякъл по склона на дефиле.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари