Шофьор на катастрофирал автобус: Не съм вземал заплата от 6 месеца, не ме интересуват децата ви

0
Обвиненията към шофьора се, че пие и пуши, докато превозва ученици
Обвиненията към шофьора се, че пие и пуши, докато превозва ученици

Обвиненията към шофьора се, че пие и пуши, докато превозва ученици

Родители изпратиха снимка до редакцията на bTV със самокатастрофирал училищен автобус. Инцидентът е станал във вторник следобед на входа на мездренското село Горна Кремена. За щастие, вътре не е имало ученици, но въпреки това семействата са притеснени за живота на децата си. Автобусът изпълнява и ученически курсове, работи като градска линия.

На идване от по-далечно село шофьорът загубил управление по наклон и навлязъл в насрещното движение, пресякъл и предницата хлътнал в канавка.

Пострадали няма. Според местните жители обаче шофьорът е невнимателен и когато вози техните деца на училище.

„Притесненията ми идват от шофьора, не го познавам, но децата казват, че той злоупотребява с алкохол, пуши, докато ги кара. Освен ученици този автобус кара и малки деца за детската градина. Кара на отворени врати, на отворен прозорец. Понякога децата няма къде да седнат. Условията в самия автобус са мизерни. Обърнахме се към общината, към директора на училище, към нейната класна, всеки си прехвърля топката“, коментира Велизар, чиято дъщеря всеки ден пътува с автобуса, цитиран от bTV.

Николина има дете, което ходи на детска градина. Тя го кара с личния си автомобил.

„За мен не е нормално в 21-ви век по този начин да се транспортират деца – от детска градина и от училище. Това не е чувал с картофи. Чувам от други майки как шофьорът е коментирал, не е вземал заплата от шест месеца и не го интересуват нашите деца. Не може един училищен автобус да преминава през всички деца и в него да се качват всякакви граждани, за да слязат до Мездра“, коментира жената.

Въпреки че има определен час за преминаване, малките деца понякога чакат по 20-30 минути в студа.

Според Цветан шофьорите трябва да получават редовно заплатите си.

„Когато автобусът първия път катастрофира, безобразието продължи. На следващия ден дойде, качи децата и не обърна тук, а продължи през мост, който е затворен за движение“, каза още той.

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов гарантира, че от понеделник този шофьор изобщо няма да се движи по линията и ще има ново назначение. Направени проверки показват, че той не употребява с алкохол.

Шофьорът на автобуса отказа коментар. А родителите казват, че ако той не бъде сменен, ще организират протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    ...
    Такова отношение, разбира се е грубо и безотговорно. Обаче може ли да оставиш децата си на „грижите“ на човек, на когото половин година трудът му не бивал възнаграден. Както се казва, крушката си има опашка. За половин година без заплата, човек който няма с какво да се храни и спи на студено може да озверее даже много повече от това. Проблемите не трябва да се подминават, защото се трупат.
  • -3
    2
    usa
    Такива безобразия има навсякъде по света . Но !!! В някои страни такива безобразия се ликвидират веднага ефективно - глоби, изхвърляне, тояги по тъпите кратуни и т.н. В други дивашки страни тълпите гледат сеир и мучат доволно.
  • -3
    1
    Охо
    Много поздрави на Цветино Джукати <3
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари