Авиоексперт допусна, че самолетът - нарушител е излетял от Русия

0
Най-изненадващото е, че самолетът е прелетял Източния фланг на НАТО или т.нар. система air policing
Най-изненадващото е, че самолетът е прелетял Източния фланг на НАТО или т.нар. система air policing Снимка: Красимир Кънчев, Дарик радио

Това не е случаен и любителски полет, смята Ангел Борисов

Самолетът нарушител, който навлезе във въздушното пространство на 7 държави, сред които и България, може би е излетял не от Литва, а от руска територия. Той има много подробен маршрут.

Това заяви авиоекспертът по безопасност на полетите Ангел Борисов, предава bTV.

Полетът на превозното средство, което е на повече от 60 години, започва от Литва, минава през Полша, Словакия, Унгария, Румъния, Сърбия и каца на частно летище между Търговище и Шумен.

Най-изненадващото е, че самолетът е прелетял Източния фланг на НАТО или т.нар. система air policing. Той е тествал абсолютно всички държави, това не е случаен и любителски полет – да прелети от един до друг пункт и да загуби радиовръзката. Това е много добре планиран полет“, заяви Борисов.

Според авиоексперта най-срамното за България е, че военновъздушните ни сили не са реагирали.

Те не охраняват само Черно море, още преди да навлезе на река Дунав от Сърбия те веднага е трябвало да се задействат, тъй като той е прелетял над атомната ни централа, което може да породи даже международен скандал, че въобще не охраняваме централата“, добави Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    8
    русенец
    Истината е, че НАТО няма ПВО, ние съвсем нямаме ПВО. Ако забием по един генерал на всеки български връх с джи ес ем и бинокъл, със сигурност по-добре ще се справят с откриването на неидентифицирани летателни апарати, даже и такива , произведени от преди 60 години. Поне генерали имаме бол, даже и прекалено много, войска няма. Е, то и държава няма, но това е друга история. Иначе самолетът бил заредил във Видин, поне така казаха мисирките. Та, пълен ташак сме във военно отношение, НАТО - също!
  • 5
    7
    SB
    TOP GUN MAVERIK Това е бил ТОМ КРУЗ
  • -15
    6
    РУК за Ръша
    Естествено, че рашистките хибридни окупатори провокират и проверяват готовността на НАТО. Никой с акъл в главата си няма да тръгне да се репчи на няколко патрулиращи изтребителя през няколко страни в Европа. Само сатрапските слабоумници са способни на такива провокации! Слава Украина!
  • 4
    5
    Закачка
    Самолетчето е долетяло до тука да донесе кеша на Славчо, Копейкин, ДПС, и ГЕРБ и др. , че не им стигаше за да съборят правителството. ИТН не успяха да измъкнат през бюджета още 4милярда, махнаха златните гьол и кокошки по границите. Банковата система забрани и следи преводи от Русия.
  • -2
    4
    colibri
    Интерсното в случая е, че този самолет го ескортират самолети на НАТО,без да се опитват да го принудят да кацне някъде или да го свалят?! Мисля си,че това е вид тест и за него са били уведомени държавите от Изт. фланг на НАТО-затова са реагирали по този начин.Бълг.военен министър вчера не изглеждаше притеснен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари