Авария изненада неприятно жителите на квартал "Родина"

1
Машини разбиха новоположен асфалт, за да стигнат до аварирала ВиК тръба
Машини разбиха новоположен асфалт, за да стигнат до аварирала ВиК тръба Снимка: Юрий Илиев, Actualno.com

През пролетта местната власт в Русе положи огромни усилия за благоустрояване и подобряване на пътната инфраструктура в квартал „Родина“.

Това включваше: преасфалтиране на улиците, широки паркинги пред блоковите пространства, детски площадки, удобни пейки и красиви чешмички в алеите пред магазини и жилищни сгради. Уличните шахти бяха почистени. Подрязаха се клони на стари дървета, с което улиците светнаха и придобиха дългочакания европейски вид.

Обаче предвидени и непредвидени ремонти на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе разбиха илюзиите, че ще се запази цялостно и непокътнато направеното от общинската власт.

На 5 юли, живущите на ул. „Сърнена гора“ в град Русе бяха неприятно изненадани от шум на тежки машини, които разбиха новоположената асфалтова настилка в стремежа да стигнат до аварирала тръба във водопроводната инсталация, по думите на работещите, научаваме от Actualno.com.

В същото време на сайта на дружеството излезе информация, че на ул. „Сърнена гора №44, ще се работи от 9 до 16 часа за подмяна на сградно водопроводно отклонение.

Водоподаването бе спряно за известно време, което създаде неудобство за гражданите. Същите, сред които майки с малки деца и възрастни хора не бяха уведомени, за да се запасят с вода за пиене и хигиена. Улицата, по която се движат градски автобуси бе затворена.

Това създаде и транспортни проблеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари