Атлетико Мадрид вдъхновява Великов

0
Треньорът на Дунав се превърна в сензация
Треньорът на Дунав се превърна в сензация Видео: GONG.bg

Атлетико Мадрид и треньорът му Диего Симеоне са вдъхновителите на Веселин Великов, който е наставник на Дунав, превърнал се в сензацията през изминалия сезон в Първа лига. 

Специалистът даде пространно интервю за предаването „Дома на футбола“ по Диама Спорт, където говори не само за това от кои европейски тимове и треньори заимства методи и похвати, а и за изминалата кампания на „драконите“, както и за евентуалното предстоящо участие в Лига Европа, информира GONG.bg.

Никой от началото на шампионата не ни броеше за отбор, който ще стигне до първата шестица. Ние играехме наистина добре и мисля, че 4-ото място е заслужено. Считаха ни за изпадащ. Тези приказки ни амбицираха. Мисля, че бе за тях (бел.ред. играчите) голяма мотивация, когато казваха, че сме първият изпадащ“, започна Веселин Великов.

Мисля, че направиха много. Дано и аз съм спомогнал. Не знам и аз може би с повече приказки и отношението на треньора към играчите и на президента към играчите. Трябва да си психолог, трябва да си приятел с тях. Момчетата ме познават, знаят какво искам и така се получават нещата“.

Целта, която беше, бе да вкараме отбора в Б група. Имахме най-добрия тим във В група. Бяхме говорили, че отборът трябва да се запази. За Б група взехме още пет-шест човека. Не бе целта още първата година да влезем в елита, но се случи“, върна се назад треньорът.

Ако кажа, че съм мислил, че нещата ще се развият така, ще излъжа. Надявах се да влезем в Б група, но такова представяне не съм очаквал в А група“.

Когато в първия кръг падахме от Берое, а след това бихме Ботев, видях, че имаме мъжкари и тогава бях сигурен, че ще влезем в първата шестица. Когато бихме Черно море видях, че имаме шансове за четвъртото място, което вероятно ще ни отвори път към Европа. Мисля, че вдигнахме летвата високо. Догодина ще ни е трудно. По-трудно е да задържим нивото. Имаме сили и възможности“, отсече специалистът.

Източник: GONG.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари