Атанас Пеканов: България не може да намали вредните емисии

0
Вицепремиерът обясни отлагането на ангажимента с текущата енергийна ситуация
Вицепремиерът обясни отлагането на ангажимента с текущата енергийна ситуация Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът обясни отлагането на ангажимента с текущата енергийна ситуация

България не може да изпълни поетите ангажиментите за намаляване на вредните емисии във въздуха, заяви вицепремиерът Атанас Пеканов. Той потвърди, че работата по възложеното от парламента предоговаряне на плана в частта за енергетиката, вече е в ход, предаде БНР:

"Министерството на енергетиката, Министерството на околната среда и водите, както и социалните партньори работят по това България да изготви в унисон с решението на парламента обосновано искане за въглищните централи. Нашата позиция е, че в момента ние не можем да изпълним намаляването на емисиите - нито за миналата година, която вече премина, нито за текущата година поради текущата енергийна ситуация".

48-ият парламент задължи правителството да промени Националния план за възстановяване и устойчивост. До края на март то трябва да „предприеме всички необходими действия“, за да отпадне поетият ангажимент за намаляване на въглеродните емисии от производство на електроенергия с 40% до края на 2025 г., взимайки изходните нива от 2019 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари