Атанас Чобанов: Лада Паунова заблуждава обществото

1
Уважаема г-жо Паунова, моля да сезирате г-жа Даниела Талева за престъпления на и.ф. Сарафов, апелира Чобанов
Уважаема г-жо Паунова, моля да сезирате г-жа Даниела Талева за престъпления на и.ф. Сарафов, апелира Чобанов Снимка: Facebook

Уважаема г-жо Паунова, моля да сезирате г-жа Даниела Талева за престъпления на и.ф. Сарафов, апелира Чобанов

"Уважаема г-жо Лора Мис... пардон, Крумова!

От близо месец е известен текста на сигнала, който пратих до Лада Паунова и в който има нови и различни от предишните проверени от г-жа Талева данни за престъпления на и.ф. Сарафов.

Възмутително е да оставяте Лада Паунова да заблуждава обществото по такава сериозна и важна тема без да я изправите пред фактите, а те са:

До, съдия Лада Паунова, заместник на председателя на ВКС и ръководител на Наказателната колегия

Уважаема г-жо Паунова,

Моля да сезирате г-жа Даниела Талева със сигнал по моя публикация от 16 юни 2023 г., озаглавена Похвално слово за Сарафов разкри конфликт на интереси и недекларирана вила, която може да бъде видяна на следния адрес: https://bird.bg/bobi-vilata-prolesha/ и е приложена като PDF файл.

По същество, в публикацията са изнесени следните данни, от които може да се направи обосновано предположение за търговия с влияние, престъпления срещу правосъдието, укриване на данъци, пране на пари, деклариране на неверни данни:

1. Дело за хулиганство и изнудване и къща в с. Пролеша

Г-н Борислав Сарафов е бил следовател по Досъдебно производство 6/1998 на Окр. Следствена служба Сливница. Става дума за шумно дело за тежко хулиганство, изтезания и изнудване срещу г-н Станимир Жарков, който получава условна присъда.

Години по-късно, през 2017 г., синът на г-н Борислав Сарафов - Боби, придобива от сина на г-н Станимир Жарков - Емил вила от 297 кв.м. в с. Пролеша и дворно място на цена от 44 000 лв., която очевидно е непазарна и сделката е симулативна. Вилата е дарена на Емил Жарков от баща му Станимир само месец преди сделката. Към момента на сделката г-н Боби Сарафов е само на 20 години и учи в чужбина.

Самият г-н Борислав Сарафов по данни от свидетеля г-н Йордан Йорданов, бивш служител на СОБТ, който е цитиран в публикацията, е обитавал тази вила. Ползването на този чужд недвижим имот не е деклариран от г-н Сарафов.

На базата на тези факти може да се изведе хипотеза за търговия с влияние и подкуп: действия, бездействия или въздействия на г-н Сарафов по делото на г-н Жарков, в резултат на които той е получил условна, а не ефективна присъда за тежки престъпления, като впоследствие е имало "насрещна престация" от г-н Жарков към г-н Сарафов, чрез прехвърлянето на имот на силно занижена цена.

Заслужава внимание и хипотезата за укриване на доходи от страна на семейството на г-н Сарафов и съответно данъци при осъществяване на тази сделка на непазарна цена.

2. Недекларирана къща в Драгалевци

В публикацията е цитиран г-н Йордан Йорданов, който твърди следното:

"Аз знам как Боби и майка му /бившата съпруга на Сарафов/ работеха на обекта, защото строях къщата им в Драгалевци. Идваха след работа, обличаха работни облекла, обувки и работеха като за двама.”

Попитан дали това е семейната им къща г-н Йорданов каза, че обектът в Драгалевци е бил за продан.

В имотните партиди на г-н Боби Сарафов и неговата майка обаче не се открива такъв имот. Придобиването на имот в Драгалевци, средства за строеж или приходи от продажба на построена сграда липсват и в декларациите на г-н Борислав Сарафов.

Тук също възниква хипотезата за укрито имущество и декларации с невярно съдържание.

Надявам се фактите изложени по-горе да бъдат приети с дължимата сериозност и по тях да бъде извършено задълбочено и безпристрастно разследване по реда за разследване на Главния прокурор и неговите заместници", написа Чобанов в социалната мрежа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари