Асена Сербезова твърди, че е била заплашвана от човек в прокуратурата

0
Беше ми казано, че ще бъдат приложени силови методи - не да внимавам и да се кротна, а директно ми казаха, че ще бъдат приложени силови мерки, разказа бившият здравен министър
Беше ми казано, че ще бъдат приложени силови методи - не да внимавам и да се кротна, а директно ми казаха, че ще бъдат приложени силови мерки, разказа бившият здравен министър Видео: bTV

Беше ми казано, че ще бъдат приложени силови методи - не да внимавам и да се кротна, а директно ми казаха, че ще бъдат приложени силови мерки, разказа бившият здравен министър

Проф. Асена Сербезова е била заплашвана от човек на високо ниво в прокуратурата по времето на COVID пандемията. Това обяви самата тя в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Бившият здравен министър и бивш председател на Българския фармацевтичен съюз разказа, че след множество проверки за спекула в аптеките преди да се обяви извънредно положение заради коронавируса, е получила обаждане от прокуратурата.

То се случва, след като тя инициира среша с тогавашния главен прокурор Иван Гешев, на която са уточнили ,че колеги ще съдействат на проверките и ако има спекула ще я представят на проверяващите.

Тогава сигнализирах, че има недостиг на лекарства, а проверките бяха от 5-6 институции наведнъж. Самата среща с Иван Гешев мина професионално и дистанцирано без никакви ангажименти. Казахме, че ще съдействаме и помолих за човечност, да не се злоупотребява и да не се окаля имиджът на фармацевтите“, поясни Сербезова.

Тя обясни, че по време на срещата не е демонстрирано никакво несъгласие.

2 дни след това получих обаждане от човек от прокуратурата. Той се представи, имам свидетел на този разговор, материалите са в съда, ще стане известен по-късно. Засега не мога да го обявя. По време на разговора ми беше казано, че ще бъдат приложени силови методи - не да внимавам и да се кротна, а директно ми казаха, че ще бъдат приложени силови мерки, ако не спра да рева за проверките за липсата на лекарства“, обясни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Помня как ...
    Тая ме задължаваше да се „ваксинирам“ и да притежавам „зелен сертификат“, за да мога да изям една пържола на кръчма! Та ... и на нея да ѝ ЕМП, боклук!
  • 8
    1
    азбукарче
    Имаше един лекар-генерал, който всяка сутрин ни плашеше с чували за мъртъвци. А нали лекарите трябва да дават оптимизъм!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари