Бойко Рашков: Иван Гешев е посещавал клуба на Нотариуса

0
Някои доста напористи политици в настоящия момент също са били посетите на клуб SS, допълни депутатът и бивш вътрешен министър
Някои доста напористи политици в настоящия момент също са били посетите на клуб SS, допълни депутатът и бивш вътрешен министър Видео: NOVA

Някои доста напористи политици в настоящия момент също са били посетите на клуб SS, допълни депутатът и бивш вътрешен министър

Като служебен и редовен вътрешен министър, той е залят от сигнали за вероятни престъпления на групите на Мартин Божанов и Петър Петров по прякор Еврото и работи по тях. Днес, обаче, не е част от комисията, която ще проверява кои са магистратите, които имат карти в SS клуб и какво е влиянието на Божанов в прокуратурата и съда. За зависимостите и кой дърпа конците, за политиката и за излезлите нови факти, на фокус в ефира на NOVA е бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков.

По темата за създадената комисия в парламента, която трябва да разследва случая „Нотариуса“ Рашков каза: „Тя е съставена на принципа на мнозинството. В нея ще се вземат решенията с мнозинство, заради което комисията няма да извърши обективно проучване на всички факти и обстоятелства, а те засягат една от основите на държавата, а именно съдебната власт.

Гостът е на мнение, че комисията в НС трябва да разгледа въпроса, както за Мартин Божанов, така и за Пепи Еврото.

Политикът изрази разочарование, че неговата експертност не се ползва там, където трябва.

Бойко Рашков каза, че е получил данни за влиянието на кръга около Нотариуса още през 2021 година, докато е бил на поста вътрешен министър в първото служебно правителство. Той заяви, че въпреки опитите да спре изтичането на информация от полицията към заинтересованите лица, това не е било предотвратено. Гостът допълни, че лицето, от което е подало информацията е било заплашено още същата вечер.

Рашков каза, че главният прокурор Иван Гешев е бил посетител на клуб SS. "Когато началникът на прокуратурата отиде в такъв клуб, трябва ли да виним и прокурорите под него, които са посещавали този клуб", каза той.

Рашков допълни, че сред хората, които са посещавали SS клуба има и „някои доста напористи политици в настоящия момент“. За един от тях Рашков каза, че „той е работил с Пепи еврото в столичната следствена служба и е бил назначен по втория начин“, поясни политикът.

Той потвърди, че Нотариуса и Пепи Еврото са работили заедно, но после са се разделили.

Бойко Рашков каза, че в Районната прокуратура в София е образувано досъдебно производство срещу Пепи Еврото в края на май 2023 г. По негови думи са получени данни за това, че е записвал незаконно „8-те джуджета“, след което е изнудвал магистрати и други граждани да извършват определени действия. „Районната прокуратура изпраща казуса на Градската прокуратура, а тя вместо да продължи разследването срещу Пепи Еврото, образува наказателно производство срещу прокурора за извършената от него процесуална дейност. Мотивът, че извършва престъпление по служба“, каза още политикът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари