Йоаким Каламарис: Получих визитка, на която пишеше „Очистете го“

0
Бизнесменът заяви пред комисията за Мартин Божанов, че е предоставил на властите всички данни във връзка с оказан натиск
Бизнесменът заяви пред комисията за Мартин Божанов, че е предоставил на властите всички данни във връзка с оказан натиск Снимка: Христо Касабов/БТА

Бизнесменът заяви пред комисията за Мартин Божанов, че е предоставил на властите всички данни във връзка с оказан натиск

Бизнесменът Йоаким Каламарис заяви, че е предоставил на властите всички данни във връзка с оказан натиск. Той бе изслушан относно публично изнесени факти и обстоятелства за оказван натиск от Мартин Божанов и групата около него по време на заседание на временната парламентарна комисия относно дейността на групата около Божанов.

Той обяви, че е бил заплашван, като обясни, че в ресторант от познат му е дадена визитка, на която пише: „Очистете го“, като тази заплаха по думите му бил във връзка с търговската дейност, която осъществява. „За нас трябва охрана“, каза той, предаде БТА.

Каламарис разказа пред народните представители, че чрез адвокати и прокурори му е бил оказан натиск във връзка с търговски спор и е образувано дело срещу него и колегата му Анастасиос Дикос.

Също така стана известно, че по делото, по което обвиняеми са Каламарис и Дикос, е извършена проверка от Инспектората към Върховна прокуратура, която е приключила, без да са открити нарушения, каза прокурор Борислав Георгиев, който е водил разследване по случая.

По време на днешното заседание на комисията, което приключи късно тази вечер, бяха изслушани още съдия Владислава Цариградска, бившият ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова и четиримата ѝ бивши заместници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Инспекторат
    е абсолютно ненужен,тъй като не изпълнява функциите, няма нужда да храним хора, които не работят за обществото
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари