Асен Василев си назначава още 6 пиари заради еврозоната

0
Новият екип ще координира изпълнението на комуникационната стратегия за членство във валутния съюз
Новият екип ще координира изпълнението на комуникационната стратегия за членство във валутния съюз Снимка: БГНЕС

Новият екип ще координира изпълнението на комуникационната стратегия за членство във валутния съюз

Финансовото министерство ще подсили екипа си за комуникация във връзка с подготвяното членство в еврозоната с допълнителна численост. За координацията и изпълнението на комуникационната стратегия за еврозоната ще отговаря нов отдел от 6 души. Те ще работят под шапката на централното координационно звено в МФ, като бройките се осигуряват за сметка на орязване на числеността на Националната агенция по приходите.

Това става ясно от одобрените от кабинета в последната работна седмица промени в устройствения правилник на финансовото министерство. Правителството одобри и изменения в правилника за дейността на Агенцията за обществени поръчки, свързани с последните промени в ЗОП, пише вестник „СЕГА“.

От МФ изтъкват, че в момента изпълнението на комуникационната стратегия не е подсигурено кадрово с допълнителни щатове. В същото време работата по нея ще продължи 12 месеца преди членството и 6 месеца след него. С новия отдел посланията на национално ниво ще бъдат структурирани, планирани и единни, а материалите – с унифициран дизайн и слоган, ще се осигури по-добро управление на комуникацията и потенциалния риск, а също така ще се създаде възможност за навременна и адекватна реакция при евентуални кризи или извънредни ситуации в процеса по присъединяването на България към еврозоната, пише в мотивите финансовото министерство.

Изпълнението на комуникационната стратегия бе подсигурено финансово през април, т.г. със сума от 10 млн. лв. Самото съдържание на стратегията бе актуализирано през октомври, като са предвидени три етапа на реализация – подготвителна, същинска и фактическа. Пълното съдържание на стратегията може да бъде видяно на сайта на финансовото министерство.

На фона на укрепването на екипа, свързан с комуникацията на дейности, съществува риск България да не бъде допусната за членство към посочената от нея дата – 1 януари, 2025 г. В този случай новото звено в МФ ще следва да се занимава с кризисен пиар. Страната ни не покрива критерия за инфлация, като се надява да бъдат допуснати изключения покрай войната в Украйна.

С промени в правилника на Агенцията за обществени поръчки пък числеността ще бъде увеличена с 30 бройки за сметка на орязване на щата на агенция „Митници“. По-високата численост е защитена с приетите в Закона за обществени поръчки промени, които въвеждат задължителен външен предварителен контрол на всички поръчки над 5 млн. лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    Техасо
    Пир по време на чума! Ококореният бисексуалист тръгнал да си назначава на народна издръжка сбирщина заплатаджии! И това при задълбочаващо се социално и всякакво друго неравенство и заливаща ни буквално на всяка крачка несправедливост! Време е глупавичкият ни еснафски и страхлив народец да схване, че тези горе, за каквито и демокрации/свободни пазари/диктатори/предприемачество и всякакви подобни тъпотии да плямпат - ГИ БИВА ЕДИНСТВЕНО И САМО ДА ПЛЮСКАТ НАГОТОВО ГРАНТОВЕ И ПИСАНИ НА ЧУЖДА (НАША) СМЕТКА ЗАЕМИ!
  • 6
    2
    А ,бе
    Ненормалник ,ти си за психиатър ! Не са ли те прибрали още ?
  • 7
    1
    Ах,
    Мама ти и педераст мръсен, да ебааааа! Да се задавиш и да пукнеш от хуй в гърлото, боклук долен! Не разстрел, ДРАНЕ на лентички с тъпо макетно ножче заслужава задникът ти миризлив!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари