Асен Блатечки пред фалит

0
Запознати с финансовото му положение твърдят, че плейбоят дължи много пари за кредити, ипотеки и заеми към различни хора
Запознати с финансовото му положение твърдят, че плейбоят дължи много пари за кредити, ипотеки и заеми към различни хора

В последно време актьорът Асен Блатечки го е закъсал тотално.

Запознати с финансовото му положение твърдят, че плейбоят дължи много пари за кредити, ипотеки и заеми към различни хора. Освен това участията му в столицата хич ги няма, а тези в провинцията ускорително намалявали. Какво обаче доведе до финансовата и професионалната му криза?

Чепатият характер на Блатечки е една от причините за липсата на участия в София. От години актьорът се слави в арт средите с избухливите си настроения. Той закъснявал за репетиции, искал пряко да участва при избора на сценарии и дори сам интерпретирал образа си. Това довело до възмущението на много от театралните режисьори, които се принудили да прекратят отношенията си с него и да го заменят с други, по-млади и по-разбрани негови колеги. Другата причина е, че образът му вече е много преекспониран, пише БЛИЦ.

От години красивият театрал се изявява къде ли не - от пиеси до участия във филми, реклами, риалити предавания и т.н. Зрителите дори се шегуват, че когато и да пуснат телевизора си, винаги попадат на неговата физиономия. 

Участията му в столицата не минавали при такъв успех както преди години, а тези в провинцията също не били нищо особено. Това принудило много режисьори да сменят концепцията си - по-малко известен актьор, но по-изпипана работа, разказват запознати със задкулисието на театралната среда. 

„Халтурите му отдавна не вървят в София и на хората им писна да гледат все един и същи образ в по 5-6 постановки на сезон. Затова отдавна е аут от столичните сцени, където се събира публика и се припечелват сравнително добри пари. Намира си ангажименти само в провинцията и доста е свалил цената, само и само да пада по някой лев”, съскат колегите му. 

Шумната му връзка с моделката Диляна Попова също бърка дълбоко в джоба му, което допълнително усложнява финансовото му състояние. Веднага след като разбрала, че е бременна, моделката поискала собствен апартамент в столицата, където да живеят тя и бебето. Блатечки, допрян почти до стената от различни ултиматуми, се принудил да вземе ново жилище срещу ипотека, като според запознати налял почти 100 000 евро само за купуването на дома.

Освен всичко това той плаща солидна издръжка на майката на сина си. Нейните доходи също спаднали до минимум, след като заряза моделството. Разчитала основно на издръжката на Асен, който не смогвал да угоди на всичките й капризи. Негови познати са на мнение, че Блатечки е много добър баща, но освен парите за детето той давал много и на самата Попова. Така общата издръжка лека-полека го кара към фалит.

Месец-два след като синът им Борил се ражда, актьорът пръснал над 30 000 лв. по издръжката му. Моделката се оплаквала, че постоянно я дебнат папараци и не могла спокойно да изведе сина си. Зложелатели разказват, че капризната красавица накарала секссимвола да наеме охрана, която винаги да я придружава и да разпръсква тълпата от фотографи, които чакали момент да щракнат наследника на големия ни секссимвол. Отново Блатечки плащал на бавачката. Диляна искала някой, който постоянно да бъде около нея и да й помага. Разходите за жена, която да се грижи за бебето, никак не били малки. 

От 4 години насам пък актьорът наливал всичките си останали пари и във филма, който прави със законната си половинка Катерина Горанова, от която има дъщеря.

Двамата са режисьори и продуценти на лентата „Люси”, която се наложи да прекръстят на „Бензин” след излизането на холивудска продукция със същото заглавие. Филмът трябваше да е готов преди две години, но именно заради липса на финанси снимките се бавят, а дълговете на Блатечки растат и той почти не смогва да ги плаща, като често се налагало да взима пари назаем от приятели. Той спешно си търси съпродуцент за лентата, но до момента никоя от заможните фирми у нас не проявявала желание, тъй като с течение на времето проектът ставал все по-безперспективен. 
Припомняме, че от години законна половинка на актьора се води Катерина Горанова. Почти през цялото време на връзката им те имат проблеми заради отношенията на актьора с други жени. Изневерите и разюзданото му поведение не отдалечили Катерина от него – напротив, тя го обичала все така силно, споделят техни близки. Жената дори успя да му прости шумната връзка с Попова и пак го прибра в дома си. Там обаче също има разходи. Въпреки че Катерина е доста по-разбрана от Попова и не му искала излишни пари, актьорът страдал от чувство за вина към нея и затова я обгрижвал финансово – нея и дъщеря им, по най-добрия начин.

Големият си крах Блатечки осъзнал, когато се принудил да иска заем от приятел – нещо нетипично за него. Така той започнал да задлъжнява все повече и в момента имал дългове и към банки, и към познати и бил пред тотален фалит, разправят наляво и надясно запознати. Въпреки всичко до момента винаги е показвал висок стандарт на живота. Родният секссимвол неведнъж е бръмчал по централните софийски улици с ултраскъпи мотори. Колите с бърз двигател също са една от страстите му. Запознати издават пред „ШОУ”, че актьорът дал повече от 60 бона за спортна кола, която платил с кредит. Явно високият стандарт на живот, на който е свикнал, е другата причина за проблемите във финансовото му състояние. Близките му приятели вече нямали възможност и желание да му дават повече финансова инжекция и сега той се чуди към кого да се обърне. Единствената му останала алтернатива е снимането на реклами. Той обаче не участвал в тях, а само ги озвучавал. Разбирачи от бизнеса твърдят, че това бил все още доходоносен бизнес в арт средите и много от родните актьори припечелвали по този начин, давайки гласа си за различни продукти. Докога обаче актьорът ще смогне да живее на ръба - остава загадка.

Сега лошото момче на българското кино, както се слави Блатечки, се е превърнал в мъж под чехъл, твърдят различни издания. На Катерина й трябвали само няколко месеца, докато прости на мъжа си и отново го покани в общия им дом. Тя обаче поставила различни условия и едно от тях било на празници Блатечки да си е у дома. Не е ясно как ще продължи драмата им, но явно Катя е единствената жена, която не иска нищо от актьора, а само го приема и подкрепя.

Миналата година Диляна Попова публикува снимка от рождения ден на детето си, на която позират само двамата. Клюкари веднага побързаха да обвинят Асен, че не поглежда сина си и не е отишъл на празника му. Ден преди това пък папараци изловиха актьора да се разхожда из софийските улици със законната си половинка Катерина. Въпреки че беше позорно изоставена още по време на бременността си, Попова никога не е показвала лоши чувства към актьора. Тя разказваше в различни интервюта, че Асен много често идва при детето и й помага по всякакъв начин. “Много исках дете. Дълги години. Не смятам, че съм направила престъпление, защото съм родила от обвързан мъж. Синът ни е направен с много любов и желание”, сподели моделката по време на бременността си, когато всички я нападаха, че е крадла на мъже. Диляна навърши 35 години, но все още няма мъж до себе си. Многократно е споделяла, че се чувства добре, макар да е самотна майка. Успява да съчетава майчинските задължения с другите си начинания. Единствените хора, които са до моделката, са нейните родители. Майката на Попова често пътува до София, за да й помага в отглеждането на Борил.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари