Арт работилница за малките художници от Русе

0
На 26 април отваря врати Арт работилница "Пикасо" за обучение на деца от 3 до 7 годишна възраст
На 26 април отваря врати Арт работилница "Пикасо" за обучение на деца от 3 до 7 годишна възраст

На 26.04.2016 (вторник) за малките художници от Русе, отваря врати Арт работилница "Пикасо" за обучение на деца от 3г до 7г  по изобразително и приложно изкуство.

Арт работилницаПикасо” е място за вдъхновение, творчество и разкриване на потенциала на децата да бъдат творци на собствения си живот. Целта на работилничката е да разкрием скритите таланти на Вашето дете и да му позволим не само да се обучава, но и да се забавлява с изкуството, което ще твори.

Както знаете, изкуството е универсален език, който е разбираем и достъпен още от най-ранна възраст. Цветовете и красотата на изобразителното творчество стимулират детското възприятие и въздействат на детето както емоционално, така и умствено, духовно и физиологично. Именно чрез рисуването детето може да се себеизрази и да разгърне своята креативност и вътрешен свят, което позволява на нас, родителите да се докоснем до дълбините на детската душа. Психолозите казват, че с  помощта на рисунките си децата изливат своите емоции и своя начин да разберат света около себе си.  Освен ползите за родителите,  които разбират повече за децата си по този начин, има и много ползи за детето в посока неговото собствено развитие като индивидуалност:

·         Повишаване на самочувствието и себеоценката чрез себеизразяване

·         Придобиване на повече увереност в собствените действия

·         Освобождане и разкриване на чувства и емоции

·         Облекчаване и справяне със стреса и тревогата

·         Споделяне на преживявания посредством арт терапия

·         Развитие на мисленето и творческия потенциал посредством стимулиране на двете мозъчни полукълба

В арт работилницаПикасо” вярваме, че във всяко едно дете се крие творец и сме убедени, че чрез индивидуално внимание и подкрепа, то може да разкрие своя талант и да се превърне в цялостна личност, пълноценно управляваща емоциите и собствения си потенциал. Въпреки , че обучението в заниманията е групово, на всеки  един  участник  ще се обърне индивидуално   внимание ,  съобразно  неговото развитие, интереси и способности.

Целта ни е да развиваме чувството за красота на децата и същевременно те да изпитват радост и въодушевление в процеса на работа, да усвояват основите  на изобразителното изкуство.

Материалите, с които се работи в арт работилницаПикасо” са следните: - акрилни бои, акварелни бои, пастели, флумастери, моливи, въглен, глина, рециклирани материали. Ще учим  различни похвати и техники за  изработка, ще  творим сувенири и различни декоративни украси.

Всяко дете е добре дошло да се присъедини към нас!

Заповядайте- нека творим заедно!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари