Арменци в България: Готови сме да помогнем на бягащите от Нагорни Карабах

2
У нас арменската етническа група е малко над 5300 души
У нас арменската етническа група е малко над 5300 души Видео: bTV

У нас арменската етническа група е малко над 5300 души

Арменците в Пловдив са готови да помогнат и посрещнат своите сънародници. Общността е силно притеснена от развоя на събитията в Нагорни Карабах.

Ахавни Кеворкян следи с тревога всички новини оттам и съжалява всички, които сега са принудени да напуснат домовете си, за да избягат от военните действия.

Всеки от нас има совите близки, свои приятели. Най-малко това е кръвта ни, те са хора християни, те стояха осем месеца в тези нечовешки условия. Стояха и се бореха за земята си, за историята си“, казва Ахавни Кеворкян, цитирана от bTV.

Тя участва активно в събирането на помощи за арменците в Нагорни Карабах през последните месеци. Сега усилията им са да помогнат за намирането на нов дом на хилядите бежанци.

У нас арменската етническа група е малко над 5300 души според последните данни от преброяването на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Ярослава Махмурлучик
    Браво на Макрон че върна Нагорни Карабах на Азърбайджан. Всеки Арменец, който остане ще бъде помилван и покръстен, а всички руснаци на тази територия ще бъдат избити
  • 1
    4
    Истината
    Арменците се надяват ТероруZZстан да ги подкрепя, но сега орките са моГилизирани в ГРУЗ-200 от украинските ни братя! За това Азербейджан (Турция) ще ги клати както си иска! Просто са на грешната рушлямска страна! ФАКТ!
  • 3
    3
    до 2
    не знам сарказъм ли е това или си напълно сериозен и ако си напълно сериозен, не мога да преценя глупав ли си или имаш увреждания или и двете?
  • -3
    2
    Янко Пернишкия
    Трябва да поискате подкрепа от ППДБ, те са радетели на човешките права и ценности, истински християни, добри хора с две думи, помогнаха на Украйна толкова много, ще помогнат и на арменците от Карабах. Въпрос на чест е за тях тази помощ!
  • 1
    1
    Дайте по спокойно
    Баш арменците не са точно християни. Някаква междинна секта са между православие и католицизъм. Те се определят като архи-религия, нещо като мормоните в Юта.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари