Архитект Силвия Алексиева обясни как точно ще изглежда Лесопарк "Липник"

1
Достъпът до мястото ще е обезпечен с автобусна линия, а леки автомобили ще бъдат допускани в парка само за зареждането на търговските обекти
Достъпът до мястото ще е обезпечен с автобусна линия, а леки автомобили ще бъдат допускани в парка само за зареждането на търговските обекти Видео: Русе Медиа

Основният фокус е паркът да задоволи нуждите за спорт и отдих на открито, като проектът не предвижда нови зони за застрояване

Още през 2015 година с промяната на собствеността стана възможно разработването на проекта, дело на архитектите Силвия Алексиева и Мария  Костадинова. Мястото ще бъде разделено на зони. 

 В него са обособени  бази за водни спортове, 3 детски площадки, трасета за велоалеи, възлизащи на 5 км, както и трасе за екстремни велоспортове. Състезания по корабомоделизъм ще се провеждат в малкото езеро, отредена е и зона за риболов.

 Достъпът до мястото ще е обезпечен и с автобусна линия, а леки автомобили ще бъдат допускани в парка само за зареждането на търговските обекти. Предвидени са 3 буферни зони за паркиране.

  С цел развлечение ще могат да се изградят зоокът, въжена линия за малки и големи и два амфитеатъра за различни културни събития.

   Арх. Алексиева обясни, че мястото е наситено с недвижими културни ценности, обект на археологията, за които е предвидено възстановяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари