Откриха крайбрежната ивица на Русе

3

На официална церемония днес ръководството на Община Русе отбеляза завършването на новоизградената зона за обществен отдих по крайбрежната ивица на Русе

Обновяването на  кея, както мястото е по-известно сред русенци, е един от шестте обекта по проект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“. Част от него са още Розариумът в Парка на младежта, изградените велоалеи и пешеходни зони по улиците „Баба Тонка“, „Райко Даскалов“, „Църковна независимост“ и бул. „Славянски“, както и обновените жп прелези, водещи към крайбрежната зона.

Събитието бе последвано от заключителна пресконференция по проекта, в която взеха участие г-жа Магдалина Илиева, зам.-кмет по „Устройство на територията“, и г-жа Златомира Стефанова, зам.-кмет по „Икономика, инвестиции и собственост“ в Община Русе. Тяхното желание е всички русенци да се наслаждават на новата зона за отдих и да я пазят като  своя. От името на Общинска администрация те призоваха гражданите да сигнализират при нередности по обектите и да бъдат активни в обществените обсъждания на бъдещи инфраструктурни проекти в града.

Още информация за проекта

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари