Арестуваха руски олигарх в Камбоджа

0
Спецотряди отркили наркотици на яхтата на милиардера
Спецотряди отркили наркотици на яхтата на милиардера

Руският олигарх Сергей Полонский е арестуван в Камбоджа. В задържането на милиардера са участвали два спецотряда, съобщава Lifenews.ru, позовавайки се на адвоката на олигарха Александър Добровинский.

Групите са действали по вода и въздух, а след акцията на яхтата на милиардера са били открити наркотици. Според адвоката Полонский бил изведен и откаран с хеликоптер във военна база.

"Не знам до колко това отговаря на истината, но казват, че на огромната му яхта са били намерени наркотици. Откъде се стовариха тези неприятности на Сергей, не знам. Но мисля, че всичко идва от Русия. Искането за екстрадиция рано или късно трябваше да бъде задействано", подчертава Добровинский.

Той отбелязва, че към момента не е адвокат на задържания, но че с удоволствие би му помогнал, ако Полонский го помоли за това.

Известният руски олигарх Сергей Полонский бе обвинен в кражбата на 5,7 милиарда рубли. През 2013 г. Следственият комитет на Русия обвини шефа на Mirax Group в незаконно присвояване в особено голям размер. Междувременно олигархът замина зад граница и бе обявен за международно издирване.

Тогава бизнесменът пак бе задържан в Камбоджа, но след това пуснат. Местните власти не намериха основателни причини той да бъде за постоянно в ареста, а Върховният съд на страната отказа екстрадицията му. 

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари